64. Képíró-képolvasó hétvége: fotogram-készítés Vékás Magdolna fotóművésszel

A fotogram „Fényérzékeny papíron, kamera nélkül létrehozott fény illetve tárgy lenyomatok műfaja.” (Moholy Nagy László)

Van fotód a kedvenc tárgyadról? Májusban készíthetsz nálunk, fényképezőgép nélkül!
A Mai Manó Ház 64. Képíró-képolvasó hétvégéjét 2019. május 11-12-én rendezzük meg, és a Moholy-Nagy kiállításunkhoz kapcsolódva a workshop témájának a fotogramot választottuk. Az egynapos kurzust Vékás Magdolna Balogh Rudolf-díjas fotóművész vezeti majd.

Születtem 1956. július 23-án, Budapesten. A középiskola befejezése után a Dési Huber István szakiskola fényképész tanulója lettem. 1977-től tíz évig a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum fotósaként dolgoztam.1977-ben felvételt nyertem a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójába, 1982 óta tagja vagyok a Magyar Fotóművészek Szövetségének. A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületébe 1987-ben léptem be. 1988-óta dolgozom régi fotótechnikákkal, leggyakrabban cianotípiával, albuminnal, sópapírral. Képeim számos egyéni és csoportos kiállításon szerepeltek Magyarországon és külföldön. 2000-ben Balogh Rudolf díjjal ismerték el munkásságomat. – írta Vékás Magdolna a fotografus.hu oldalon.


Fotó: Vékás Magdolna: Művészkönyv, Nr. 12 © Vékás Magdolna

Részvételi díj: 3.000.-Ft/fő/nap, amely összegért a kurzuson való részvétel mellett, lehetőséget biztosítunk A zseniális kísérletező: Moholy-Nagy László fotográfiái című kiállításunk megtekintésére és a workshop napján kedvezményesen vásárolhatsz a Mai Manó Könyvesboltban is.
Helyszín: Mai Manó Ház, Napfényműterem, 1065 Budapest, Nagymező u. 20.
Jelentkezés: Jelentkezni a laszlo.baki@maimano.hu e-mail címen lehet. A jelentkezésnél kérlek jelezd, hogy szombaton vagy vasárnap szeretnél-e jönni. A részvétel a jelentkezési sorrend alapján áll össze és a részvételi díj kifizetése után válik teljessé. A már regisztráltak 2019. május 5-ig tudják visszamondani a jelentkezésüket, ebben az esetben a befizetett teljes összeget visszautaljuk. A határidőn túli lemondásoknál nincs lehetőség kompenzálásra. Kérem, ezt minden jelentkező vegye figyelembe!
Résztvevők száma: maximum 10 fő/nap
Jelentkezési határidő: 2019. május 8.
További információ: laszlo.baki@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház