PÉCSI JÓZSEF FOTOGRÁFIAI SZAKKÖNYVTÁR

A PÉCSI JÓZSEF FOTOGRÁFIAI SZAKKÖNYVTÁR NYITVATARTÁSA:

A Pécsi József Fotográfiai Szakkönyvtár állományának tanulmányozására vagy beiratkozásra kizárólag e-mailen, a laszlo.baki@maimano.hu címen történt bejelentkezés után van lehetőség. Választható időpontok (amit kérünk e-mailen közölni): Hétköznapokon keddtől – péntekig 12.00 és 17.00 óra között.

VÁLASZTHATÓ IDŐPONTOK

Kedd – péntek: 12:00 – 17:00
Hétvégén: zárva
Nyári szünet: augusztus
E-mail: bibliotheca@maimano.hu

Fotó: Áment Gellért

1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon:+36 30 505 0455
bibliotheca@maimano.hu

A látogató a könyvtár nyitva tartási idejében, a beiratkozást követően jogosult az alábbi szolgáltatások igénybevételére:

Alapszolgáltatások (ingyenesek):
· a teljes könyvtári gyűjtemény helyben használata
· hozzáférés a könyvtári adatbázishoz
· Internet használat

Beiratkozás

A szakkönyvtár csak olvasójeggyel látogatható. A szakkönyvtár nyilvános, minden magyar és külföldi állampolgár beiratkozhat. A beiratkozással az olvasó elfogadja a könyvtárhasználat szabályait, amelyről a bejáratnál kifüggesztett tábla informál.
A beiratkozás és a könyvtárhasználat ingyenes, de az elveszett olvasójegy pótlásáért 100 Ft pótdíjat kell fizetni.

Könyvtárhasználat szabályai

A Pécsi József Fotográfiai Szakkönyvtárból kölcsönözni nem lehet. A beiratkozott olvasók a könyvtári dokumentumokat mindhárom olvasóteremben használhatják.
Az olvasótermekben egy több mint 13,000 dokumentumos, a kifüggesztett raktári rend szerint rendezett szabadpolcos kézikönyvtár áll az olvasók rendelkezésére. A dokumentumok szabadon leemelhetők a polcról, de a használat után a könyveket az olvasóterem asztalára kérjük letenni.

Zárt anyag – Különgyűjtemény

A zárt anyag listában szereplő kötetek, az állomány azon különleges értékű darabjai – neves kortárs fotóművészek által dedikált albumok vagy éppen ritka példányszámban megjelent, muzeális értékű, fotótörténeti jelentőségű kötetek – amelyek nem a szabadpolcos rendszerben, hanem attól külön elzárva találhatók. A zárt anyag listája bibliográfiai adatokkal, képekkel illusztrált nyomtatott változata az olvasóteremben elérhető, majd a kiválasztott kötetek az olvasószolgálattól kikérhetők.
A teljes lista itt megtekinthető »»

Szolgáltatások

A szakkönyvtár teljes gyűjteménye megtalálható az online katalógusban, amelyben a következő adatelemekre lehet rákeresni: fotós, szerző, szerzőség, kiadás helye, ideje, kiadó neve, ISBN szám, kiállítással kapcsolatos adatok, tárgyszavak.

A szakkönyvtár olvasótermében lehetőség van a gyűjtemény helyben használatára.

A szakkönyvtárban ingyenes vezeték nélküli internet elérési pont található.

Jelzet és elhelyezés

Az olvasóteremben kifüggesztett raktári jelzet és a polcokon rögzített útmutató táblák alapján lehet a dokumentumokat jelzetük alapján megtalálni.
A Szakkönyvtár raktári rendje letölthető formában »»

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.