A jövő anatómiája - Tárlatvezetés Dobokay Mátéval

Mai Manó Ház

2019. február 7. 18.00

A tárlatvezetés különlegessége, hogy Dobokay Máté mint „A fotográfia anatómiája” kiállítás kurátora kalauzolja végig az érdeklődőket. A két nemrég megnyílt tárlat, a Mai Manó Házban látható „Vissza a jövőbe – A 19. század a 21. században” és a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban látható „A fotográfia anatómiája”  ugyanis minden előzetes tervezés vagy egyeztetés nélkül, de sok szempontból hasonló problémakört érint, a hazai és nemzetközi fotográfia kísérletező és médiumközpontú oldalait mutatja meg. A munkák, eljárásmódok között párhuzamok, mögöttük hasonló gondolkodásmódok tapinthatók ki, azaz a művek beszélgetnek egymással. E „beszélgetés” talán egyik legautentikusabb moderátorát hallhatjuk ezen az egyedülálló vezetésen.

Dobokay Máté

A Kaposvári Egyetem Fotográfia szakán végzett, 2015 óta a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület tagja, 2015 – 2017 között a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója (FFS) vezetőségi tagja. Alkotói munkásságában a fotográfiához fűzött, kötött elképzeléseinket próbálja kitágítani a fotográfia és a festészet közötti határok elmosásával. A fotográfia médiumát olyan nyitottsággal kezeli, mely feloldja a klasszikus fotográfiai képalkotás ideái alól, és egy kísérleti, absztrakt irányba tereli azt.

Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés, Vissza a jövőbe – február 7.

A tárlatvezetésen a látogatók a kiállításra szóló belépőjeggyel vehetnek részt. A megszokott  kedvezmények ezúttal is érvényesek.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház