A maga helyén és idejében… Nobuyoshi Araki a japán fotográfia kontextusában

Petrányi Zsolt előadása

2019. december 10. 18.00

Nobuyoshi Araki Mai Manó Házban látható kiállítása több, a fotográfia alapjait érintő kérdést vet fel. Az egyik legszembeötlőbb a nagyítások „laza” kezelése, szándékolt felszögelése a falra, a másik bizonyára a „túlfotózás”, azaz egy-egy téma sokszori, hasonló fényképezése. A harmadik pedig az európaiakat aggasztó „tabu”, a nők kiszolgáltatott helyzetekben való fotózásának kérdése. Az előadás Arakit, a művészt, a japán fotográfia történetében mutatja be, kísérleteit és  érdeklődését a művészet szigetországbéli felfogásmódjának viszonyai között tárgyalja.

Petrányi Zsolt, művészettörténész. PhD dolgozatát a japán Meidzsi korszak művészeti átalakulásáról írta. Pályája során több alkalommal rendezett japán művészeknek kiállítást Magyarországon, Japánban különböző ösztöndíjakkal majd két évet töltött. A Magyar Nemzeti Galéria Jelenkori Gyűjteményének vezetője.

A program 18 éven felülieknek ajánlott.

Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu, e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Előadás, Érzelmes utazás – december 10.

Az előadásra a belépés ingyenes.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház