A mesterségtől a művészetig
Tárlatvezetés Barta Edittel

2020. november 12. 18.00

HATÁROZATLAN IDŐRE BEZÁR A MAI MANÓ HÁZ
A koronavírus terjedésével összefüggésben meghozott intézkedésekkel összhangban a Mai Manó Ház határozatlan ideig zárva tart.
Ebben az időszakban a kiállítások nem látogathatók, valamint az intézmény könyvtára és könyvesboltja is zárva tart, és a meghirdetett programjaink is elmaradnak.

Robert Doisneau minden idők egyik legnépszerűbb francia fotográfusa, a humanista fotográfia képviselője. Ha Párizsban járunk, A csók a városháza előtt című képével úton-útfélen találkozhatunk: az ikonikus fotó naptárokon, táskákon, pólókon, hűtőmágneseken, kulcstartókon köszön vissza ránk. A fénykép elkészülte után közel negyven évvel nagy botrányt kavart, Doisneau egy nagy sajtóvisszhangot kapott perben elismerte, hogy a fényképet fizetett modellekkel készítette el. Vajon csorbított-e Doisneau életművének megítélésében a művész 1980-as évek végén zajló pere? Vagy éppenséggel rámutat arra az illuzionisztikus elképzelésünkre, miszerint a fotográfia a valóságot ábrázolja? Hogyan használta fel Doisneau a fotográfiát mint médiumot a valóság újrarendezésére, saját, különös világának megalkotására? A kiállításon Barta Edit esztéta, a tárlat koordinátora vezeti végig az érdeklődőket.

Barta Edit 2007-ben végzett az ELTE Bölcsészettudományi Karán, magyar-esztétika szakon. 2013-2015 között a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója vezetőségi tagja és titkára. 2018 áprilisa óta a Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház munkatársa, jelenleg a kiállítások koordinátora, és a Punkt online fotográfiai magazin szerkesztője.


Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – november 12. A tárlatvezetésen a látogatók a kiállításra szóló belépőjeggyel vehetnek részt. A megszokott kedvezmények ezúttal is érvényesek.

A kiállítás látogatása az ismert járványügyi szabályok betartása mellett zajlik, gyakori fertőtlenítéssel és a 1,5 méteres távolság betartásával, kötelező maszkviseléssel teremtünk biztonságos környezetet a látogatóink számára.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház