Albertini Béla: Moholy-Nagy és a fotográfia

Előadás

2019.04.18., 18.00

Albertini Béla fotótörténész előadásában több olyan érdeklődésre számottartó témát érint, melyek a Moholy-Nagy kutatások során időről időre előkerülnek: Moholy-Nagy, a képzőművész és a fény által létrehozott képek viszonya. Milyen szerepet töltött be Lucia Moholy férje fotográfusi életművének alakulásában, s pontosan ki volt Lucia Moholy, a fotográfus? Mit takar az 1927-ben írt Malerei Fotografie Film (Festészet, fényképészet, film) fotószemlélete? Előadásában szó esik a német képesújságokról és nem utolsósorban a magyarországi Moholy-Nagy recepcióról.

Albertini Béla fotótörténész (Vizsoly, 1940). Fotóesztétikai egyetemi doktor (1979), a művészettörténet-tudomány kandidátusa (1984). Apáczai Csere János-díjas (2009), Németh Lajos-díjas (2010). A fotótörténet tanára 2004-től a Kaposvári Egyetemen. Tanulmánysorozata a két világháború közötti magyar fotótörténetről 2018-tól jelenik meg folyamatosan a Fotóművészet című folyóiratban.

Az előadáson a látogatók a kiállításra szóló belépőjeggyel vehetnek részt. A megszokott kedvezmények ezúttal is érvényesek.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház