Párizstól Palm Springsig
Tátlatvezetés Kopeczky Rónával

2020. október 16. 18.00

Robert Doisneau (1912-1994) a humanista fotográfia egyik legfontosabb képviselője volt, és fekete-fehér, ikonikus képei szinte az egész világ számára ismertek. Doisneau-t sokáig a festői Párizs csodálójának tekintették, aki egyedülálló érzékenységgel fényképezte a várost, ezért a „tiszta” pillanat költőjeként ünnepelték. Munkássága azonban ennél sokkal rejtélyesebb, amint azt az 1960-ban a kaliforniai Palm Springsben készített, ropogósan színes fotókból álló életképei is bizonyítják. A tárlatvezetés során a párizsi lírai felvételek mellett a fotográfus kevésbé ismert oldalára, valamint a két képi világ közötti összefüggésekre is fény derül. A kiállításon Kopeczky Róna vezeti végig az érdeklődőket.

Kopeczky Róna (1983, Grenoble) kurátor, művészettörténész, Budapesten él. 2006 és 2015 között a budapesti Ludwig Múzeum nemzetközi művészetért felelős kurátora volt,ként dolgozott, 2015 februárjától pedig a budapesti acb Galéria művészeti vezetőjeként dolgozik. 2015 óta tagja a budapesti OFF-Biennále kurátori csapatának. Társalapítója az Easttopics platformnak, mely a kelet-európai kortárs képzőművészeti szcéna képviseletével foglalkozik.

A tárlatvezetés a Budapest Art Weekkel közösen kerül megrendezésre. A Budapest Art Weekkel közös program. Az esemény Budapest Art Week karszalaggal látogatható, a programra való regisztráció az alábbi linken zajlik:

https://www.bpartweek.hu/hu/programok/tarlatvezetes-kopeczky-ronaval-a-robert-doisneau-parizstol-palm-springsig-c-kiallitason-856/

A programon való részvételhez szükséges karszalag a Mai Manó Házban megvásárolható, az ebből származó bevétellel az intézményünket támogatja.


A kiállítás látogatása az ismert járványügyi szabályok betartása mellett zajlik, gyakori fertőtlenítéssel és szellőztetéssel és a 1,5 méteres távolság betartásával, kötelező maszkviseléssel teremtünk biztonságos környezetet a látogatóink számára.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház