Brassaï en Amérique 1957

A Brassaï en Amérique 1957 című kötet ritka felfedezést kínál több mint 150, korábban soha nem látott fekete-fehér és színes fényképből a legendás fotóstól. Számos személyes és szakmai kapcsolat ellenére – Henry Miller, Harper’s Bazaar, Carmel Snow és Edward Steichen, akik Brassaï munkáját számos MoMA kiállításon szerepeltették – Brassaï 1957-ig visszakozott az USA-ba való utazástól, amikor is a Holiday magazin nagyvonalú kompenzációt kínált (és a művészi szabadságot) New York és Louisiana fotózásáért.

Az utazás első szimbolikus képétől – amikor a Szabadság-szobor megjelent a hajó orra felett – Brassaït rögtön megérintette Amerika varázsa. New Yorkban megragadta a felhőkarcolók és a tömeg ritmusos mozgása. A párizsi statikus fényképekkel ellentétben – ahol prostitúciót, szerelmeseket, alvó utcai embereket ábrázolt – az itt készült felvételei a mozgás szekvenciáját éltetik.

Louisianában folytatta a felvételek készítését, de itt már színesben fényképezett: a fürdőzők napbarnított bőre, a báli ruhák pasztell tónusa, a vidámparkok világító neonfényei. A New Orleans-i koncertek, az éjszakai élet, a nők és az egzotikus növényzet a 1930-as párizsi jelenetekre emlékeztetnek.

Az 1950-es évek Amerikájának ez a gazdag tanulmánya az olvasó számára bepillantást enged Brassaï munkájába, beleértve a korábban soha nem publikált színes felvételeit is.

Kiadó: Flammarion, 2011
Oldalszám: 167 oldal
Kötés: keménytáblás
ISBN: 9782081254329
Nyelv: francia
Ár: 12.900,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház