2023.09.09. 11.00-13.00 - Cianotípia workshop Vékás Magdolnával
Az eseményre a regisztráció lezárult,  minden hely betelt.

A workshopon egy régi fototechnikai eljárással, a cianotípia készítésével ismerkedhetsz meg Vékás Magdolna Balogh Rudolf-díjas fotóművész segítségével, a Mai Manó Ház századfordulós fényképészműtermében, a Napfényműteremben.

Születtem 1956. július 23-án, Budapesten. A középiskola befejezése után a Dési Huber István szakiskola fényképész tanulója lettem. 1977-től tíz évig a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum fotósaként dolgoztam. 1977-ben felvételt nyertem a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójába, 1982 óta tagja vagyok a Magyar Fotóművészek Szövetségének. A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületébe 1987-ben léptem be. 1988-óta dolgozom régi fotótechnikákkal, leggyakrabban cianotípiával, albuminnal, sópapírral. Képeim számos egyéni és csoportos kiállításon szerepeltek Magyarországon és külföldön. 2000-ben Balogh Rudolf díjjal ismerték el munkásságomat. – írta Vékás Magdolna a fotografus.hu oldalon.

Helyszín: Mai Manó Ház, Napfényműterem, 1065 Budapest, Nagymező u. 20.

A résztvevők száma:  maximum 12 fő.

Jelentkezés: Jelentkezni az adam.jeneses@maimano.hu e-mail címen lehet. A tárgy rovatba kérjük beírni: workshop – szeptember 9.

A részvétel a jelentkezési sorrend alapján áll össze és a részvételi díj kifizetése után válik teljessé. A már regisztráltak 2023. szeptember 7-ig tudják visszamondani a jelentkezésüket, ebben az esetben a befizetett teljes összeget visszautaljuk. A határidőn túli lemondásoknál nincs lehetőség kompenzálásra. Kérjük, ezt minden jelentkező vegye figyelembe!

Részvételi díj: 4.000.-Ft/fő amely összegért a kurzuson való részvétel mellett, lehetőséget biztosítunk Féner Tamás: „...a mi történt, ugyanaz, a mi ezután is történik...” valamint Benkő Imre: Városliget. Budapest, 1969–2023 című kiállításaink megtekintésére.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház