2022.05.29. 18.00 - Finisszázs - Dr. Pléh Csaba tárlatvezetése Nicholas Nixon A Brown nővérek című kiállításán

Az eseményre lezárult a regisztráció. Minden hely betelt.

„A csodálatos képek végigjárása a pszichológus szemével három dolgot jól példáz.

Mi adja az emberi arc hihetetlen stabilitását. Milyen támpontokra hagyatkozunk, amikor minden változás közepette felismerjük a nővéreket.

Mit tud mondani a fényképezés az emberi érzelmek alaptípusairól s mégis sokfeleségéről, az emberi arc, a hangulat és a karakter feltételezett kapcsolatairól.

És hogyan válik a fotografálásnak is különleges témájává, akárcsak a festészetnek a nőiség a férfiak számára örök titkos világa.”  – Dr. Pléh Csaba

Dr. Pléh Csaba pszichológus, Széchenyi-díjas magyar pszichológus, nyelvész, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, az MTA volt főtitkárhelyettese (2006–2008), a BME Kognitív Tudományi Tanszékének alapító egyetemi tanára, iskolateremtő kognitív kutató, a CEU Cognitive Science tanszékének vendégelőadója.

Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – május 29. A tárlatvezetésen a látogatók a kiállításra szóló belépőjeggyel vehetnek részt. A megszokott kedvezmények ezúttal is érvényesek.

A tárlatvezetésen a regisztrált látogatók a kiállításra szóló, aznap váltott kedvezményes vagy teljes árú (diák, nyugdíjas vagy felnőtt) belépőjeggyel vehetnek részt.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház