Expedíció és terepmunka a XXI. század elején
Lóránt Attila előadása

2020. szeptember 9. 18.00

Míg az Egyiptom Flaubert idején és a Rosti Pál: Úti emlékezetek Amerikából című kiállítások korai utazók fényképein keresztül mutatják be a távoli, és az akkori kor embere számára még ismeretlen tájakat, addig Lóránt Attila fotográfus és író képein keresztül modern kori expedíciók, távoli népek kultúrája és mindennapjai elevenednek fel. A vetítéssel egybekötött előadáson betekintést nyerhetünk Lóránt Attila fotóinak világába és megismerhetjük az expedíciók alatt szerzett személyes tapasztalatait.

Lóránt Attila 2002-ben kezdte el fotózni a különböző természeti népeket és azok kultúráit, nem sokkal később pedig megalapította az Eltűnőfélben Lévő Kultúrák Nonprofit Egyesületet. Célul tűzte ki egy magas művészi színvonalú dokumentum-fotótár létrehozását, ami e népek mindennapjait, vizuális kultúráját örökíti meg. Lóránt Attila többszörösen díjazott fotográfus, a National Geographic Magazin fotóriportere, valamint három National Geographic könyv szerzője.

Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Előadás – szeptember 9. Az előadáson a látogatók a kiállításra szóló belépőjeggyel vehetnek részt. A megszokott kedvezmények ezúttal is érvényesek.

Az előadáson való részvétel és a kiállítás látogatása az ismert járványügyi szabályok betartása mellett zajlik, gyakori fertőtlenítéssel és szellőztetéssel és a 1,5 méteres távolság betartásával, kötelező maszkviseléssel teremtünk biztonságos környezetet a látogatóink számára.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház