2022.05.13. 18:00 - Fehér Renátó tárlatvezetése a Fejér Ernő: Post Scriptum című kiállításon

We Are The World, tukmálta rá egykor világsztárok kara meghatottan a többes szám első személyt minden arctalan tömegre. De mi látszik a tömegből, ha felszáll a jótékony tejköd, a tudatlanság fátyla? Mi van az arcok helyén? Gázálarc, Veronika kendője, tarkó, árnyék, géz, ájulat, halotti maszk. Kitart-e a társadalmi érzékenység identitásképző önérdeke, a „képviselet”, a művészi reprezentáció retorikai nagyvonalúsága, ha közelebb érnek a leprások, a maskarás őrültek, a buckalakók? A hanyatló Róma népének minden katakomba klausztrofób. Mégis ott gyűlnek össze az őskeresztények, és az ő jelnyelvükön születik majd meg az új ellenbeszéd és a valódi szolidaritás. They Are The World, avagy Napnővér és Holdfivér farsangolása, ahogy a Diósgyőri Elmegyógyintézet bentlakói színre viszik Fejér Ernő úr kamerája előtt.

Fehér Renátó (Szombathely, 1989) költő, író, a Hévíz folyóirat főszerkesztője. Legutóbbi kötete: Torkolatcsönd (Magvető, 2022).

Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – május 13.

A tárlatvezetésen a regisztrált látogatók a kiállításra szóló, aznap váltott kedvezményes vagy teljes árú (diák, nyugdíjas vagy felnőtt) belépőjeggyel vehetnek részt.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház