Flash - The Making of Weegee The Famous

Arthur Fellig azon titokzatos képessége, hogy a rendőrséggel egyidőben érkezik a bűntettek helyszínére, hamar híressé tette őt. Bármely más fotósnál jobban dokumentálta a bűnözést, a keserűséget és a század közepén élő New York-i társadalmat. A Flash nemcsak magát a fotóst ábrázolja – mind hibáival és lenyűgöző tehetségével együtt, valamint hatalmas étvággyal a nyilvánosság és a nők terén - hanem a lenyűgöző kort és helyet is, amelyben élt.

A bevándorlótól az újonc művészig – New York veszélyes utcáitól Los Angeles-i hírességek világán át, majd az európai kísérleti fényképezés és filmkészítés késői fázisában – Weegee olyan életet élt, amely méltó volt dokumentációra, csakúgy, mint az általa rögzített jelenetek. A Flash soha nem látott és elképesztő betekintést enged a mára már újítónak és úttörőnek számító, mind művésznek és újságírónak tekintett ember életébe, akinek fényképeit a városi élet valaha készült legerősebb felvételei között tartják számon.

Kiadó: Henry Holt and Co., 2018
Oldalszám: 400 oldal
Kötés: keménytáblás
ISBN: 9781627793063
Nyelv: angol
Ár: 11.900,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház