Foam Magazine #51: Seer/ Believer: The Mythical Issue
Foam Magazine #51: Seer/ Believer: The Mythical Issue

A Foam Magazine új kiadása: Seer/ Believer: The Mythical Issue a vizuális művészettörténet során meghatározó szerepet játszott mitológiát választotta témájának. Az 51. kiadás olyan témákat próbál megfogalmazni, amelyek először látomásszerűnek, másviláginak, lehetetlennek vagy irracionálisnak tűnnek. A szerzők a mi hit és a megértési rendszerünkben próbálják értelmezni a felvetődő problémákat. Ki a szerző: a látnok, aki létrehozza a történeteket, vagy a hívő, aki befogadja, és aszerint cselekszik? A fotós képes átalakítani és létrehozni kapcsolatokat az ókori történetek kortárs élethelyzetekre való levetítése révén. A végtelen ismétlés és újraértelmezés folyamata az időtlenség érzését kelti: a mítosz, egy olyan pontban létezik, ahol a tény és a fikció találkozik egymással.

Az 51. számban bemutatott fotográfusok és művészek:

Filip Berendt, Joseph Beuys, He Bo, Persijn Broersen & Margit Lukács, Tacita Dean, Martin Gusinde, Andy Kassier, Nicola Lo Calzo, Osborne Macharia, Orpheus Standing Alone, Christiane Peschek, Igor Samolet, Scarfolk, Jeff Wall, Patrick Willocq and Tereza Zelenkova.

Az 51. szám szerzői:

Mariama Attah, Taco Hidde Bakker, David Bate, Marine Cabos, David Campany, Iliana Cepero, Jörg Colberg, Caroline von Courten, Dominik Czechowski, Tacita Dean, Mark Alice Durant, Marcel Feil, Joan Fontcuberta, Louis Kaplan, Kim Knoppers, Mirjam Kooiman, Magali Nachtergael, Sharon Sliwinski, Katrina Sluis, Clare Strand, Drew Thompson, Daria Tuminas, Ytasha L.Womack.

A Foam Magazine többször is díjazásban részesült a minőségi tartalom és a magas szinvonalú grafikai tervezés elismeréseként. Legutóbb 2017-ben, az Év Fotográfiai Magazinja díjat nyerte el a magazin a Lucie Awardson.

A Foam Magazine nemzetközi fotográfiai magazin, amelyet az amszterdami Foam Fotografiemuseum Amsterdam jelentet meg évente 3 alkalommal.

Kiadó: Foam Fotografiemuseum Amsterdam, 2018
Oldalszám: 288 oldal
Kötés: puhatáblás
ISBN: 8710966455234
Nyelv: angol
Ár: 7.990,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház