Foam Magazine #52: Talent
Foam Magazine #52: Talent

A Foam Magazine új kiadása – a Talent Issue – 20 kiválasztott művész válogatását tartalmazza, akik a fotográfia mai helyzetét szemléltetik. Az aktuális trendek és tendenciák mellett a művészek fokozottan összpontosítanak a társadalmi, politikai és környezetvédelmi kérdésekre, amelyek gyakran összefonódnak az identitással és a személyes reprezentációval.

A ma feltörekvő fotósai meglepő könnyedséggel lépik át a határokat. A klasszikus kétdimenziós ábrázolás napjainkban egyre inkább felcserélhető az installációval, így a munka keletkezésének élménye legalább olyan fontos, mint az elkészült mű. Az archív anyagok továbbra is nagyon fontos szerepet töltenek be a hosszútávú kutatásokkal együtt. Mint mindig, minden portfólióhoz egy kritikus esszé tartozik, amely további betekintést nyújt a projekt természetébe és koncepciójába.

Az 52. számban bemutatott fotográfusok és művészek:

Florian Amoser, Christopher Anderson, Nina Berman, He Bo, Valentine Bo, Chen Zhe, Maisie Cousins, Sylvain Couzinet-Jacques, Rineke Dijkstra, Carolyn Drake, Jalan and Jibril Durimel, Gregory Eddi Jones, Sophie Gabrielle, Eric Gyamfi, Thomas Hauser, Toyomitsu Higa, Mao Ishikawa, Stelios Kallinikou, Takashi Kawashima, Dima Komarov, Lilly Lulay, Trevor Paglen, Jaya Pelupessy, Daniel Shea, Senta Simond, Małgorzata Stankiewicz, Salvatore Vitale, Carmen Winant.

Az 52. szám szerzői:

10×10 Photobooks, Rahel Aima, Mariama Attah, Taco Hidde Bakker, Ben Burbridge, Caroline von Courten, Anastasiia Fedorova, John Fleetwood, Hinde Haest, Yining He, Jos Houweling, Ashleigh Kane, Eriko Kimura, Kim Knoppers, Alexandra König, Mirjam Kooiman, Shoair Mavlian, Gemma Padley, Kateryna Radchenko, Liz Sales, Aaron Schuman, Miwa Susada, Artur Walther, Carmen Winant, Duncan Wooldridge.

A Foam Magazine többször is díjazásban részesült a minőségi tartalom és a magas szinvonalú grafikai tervezés elismeréseként. Legutóbb 2017-ben, az Év Fotográfiai Magazinja díjat nyerte el a magazin a Lucie Awardson.

A Foam Magazine nemzetközi fotográfiai magazin, amelyet az amszterdami Foam Fotografiemuseum Amsterdam jelentet meg évente 3 alkalommal.

Kiadó: Foam Fotografiemuseum Amsterdam, 2018
Oldalszám: 288 oldal
Kötés: puhatáblás
ISBN: 8710966455234
Nyelv: angol
Ár: 7.990,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház