Foam Magazine #53: Adorned, The Fashionable Issue
Fotó: Kiss Imre

Amit egykor divatfotózásnak hívtak, manapság a célok és vizualitás szélesebb skálájára pozícionálva találja magát.

A fotósok a divat esztétikájából kölcsönöznek, eltávolodva a glamour eszményektől a szociális és politikai sokszínűség, az identitás, a mindennapi élet és az életstílusok örökké változó panorámája felé.

A Foam magazin ebben a számában 16 fotográfus, művész és kollektíva portfólióját mutatjuk be, mindegyikük határozott és erőteljes megközelítést alkalmaz a kortárs divatfotózás területén. A magazin szerkesztőinek lehetősége nyílt arra, hogy számos alapos betekintést nyújtó és inspiráló interjút közöljenek a divatfotózás területén alkotó emberekkel. Emellett egy nagyobb lélegzetű interjút is bemutatnak Zoe Witley kurátorral és Grace Wales Bonner divattervezővel. Ezen kívül örömmel osztják meg Hans Ulrich Obrist, a Szerpentin Galériák művészeti vezetője és Tyler Mitchell közötti interjút.


Az 53. számban bemutatott fotográfusok és művészek:

Mohamad Abdouni, Mel Bles, Arielle Bobb-Wilis, Giovanni Corabbi & Roberto Ortu, Justin Dingwall, Charlie Engman, Julia Falkner & Lorena Hydeman, Jamie Hawkesworth, Nadine Ijewere, Ethan James Green, Casper Kofi, Alexandra Leese, Tyler Mitchell, Joyce Ng, Mark, Peckmezian, Marton Perlaki, Hadar Pitchon, Mateus Porto, Alice Quaresma, Claire Rothstein, The Sartists, Paul Mpagi Sepuya, Catherine Servel, Suzie and Leo, Ambroise Tézenas & Frédéric Delangle

Az 53. szám szerzői:

Siobhán Bohnacker, Saskia de Brauw, Roberto Filippello, Stephen Galloway, Yumi Goto, Max Houghton, Kimberly Jenkins, Shonagh Marshall, Jess Maybury, Jimmy Moffat, Jasmine Raznahan, Eugenie Shinkle, Maisie Skidmore, Carla Sozzani, Hans Ulrich Obrist, Grace Wales Bonner, Zoé Whitley, Elisa De Wyngaert.


A Foam Magazine többször is díjazásban részesült a minőségi tartalom és a magas színvonalú grafikai tervezés elismeréseként. Legutóbb az Év Fotográfiai Magazinja díját nyerte el a Lucie Awardson. A Foam Magazine nemzetközi fotográfiai magazin, amelyet az amszterdami Foam Fotografiemuseum Amsterdam jelentet meg évente három alkalommal. Az éves Foam Magazine Talent Issue-t és a kapcsolódó tehetségprogramot a Deutsche Börse Photography Foundation és a Niemeijer Fund támogatja. A Foam Magazine-t az Igepa Netherlands BV szponzorálja.


Kiadó: Foam Fotografiemuseum Amsterdam, 2018
Oldalszám: 288 oldal
Kötés: puhatáblás
ISBN: 8710966555231
Nyelv: angol
Ár: 7.990,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház