Fotóevolúció(k)
Tárlatvezetés Tóth Balázs Zoltánnal a Vissza a jövőbe – A 19. század a 21. században című kiállításon

Tárlatvezetés Tóth Balázs Zoltánnal a Vissza a jövőbe – A 19. század a 21. században című kiállításon

Mai Manó Ház

2019. 02. 21. 18.00

A Mai Manó Házban látható Vissza a jövőbe – A 19. század a 21. században című kiállítás a 19. századi alkotók mellett kortárs művészek munkáit vonultatja fel, akik olyan technikákat és eljárásokat alkalmaztak, vagy olyan témákat választottak, amelyek bizonyos szempontból emlékeztetnek a 19. század első felének fotográfusai által is használt módszerekre. E művészek nemcsak ihletet nyernek a fotográfia hajnalának úttörő megoldásaiból, de rendhagyó ötleteikkel tovább is gondolják azokat. A tárlatvezetésen Tóth Balázs Zoltán a Magyar Fotográfiai Múzeum munkatársa, kurátor a kiállítást kortárs és történeti párhuzamosságai felől közelíti meg, segítségül hívva számunkra az esztétika és a fotóelmélet tudományát.

Tóth Balázs Zoltán (1980)

2005-től a Magyar Fotográfiai Múzeum, 2018-tól a Mai Manó Ház – Magyar Fotográfusok Háza munkatársa, az ELTE BTK Filozófiatudományi Doktori Iskola Esztétika Programjának doktorjelöltje. 2011 és 2013 között a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának vezetőségi tagja. 2013-ban a North East Document Conservation Center, Andover, USA tanulmányi ösztöndíjasa preventív konzerválási technikák és fotórestauráció témakörben. Kurátorként és szakíróként egyaránt részt vesz a hazai fotográfiai élet szervezésében.

Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu, e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés, Vissza a jövőbe – február 21.

A tárlatvezetésen a látogatók a kiállításra szóló belépőjeggyel vehetnek részt. A megszokott  kedvezmények ezúttal is érvényesek.

Vissza a jövőbe – A 19. század a 21. században
A kiállítás megtekinthető 2019. február 1. – 2019. március 17.
Kedd – vasárnap 12 és 19 óra között.
Hétfőn és ünnepnapokon zárva.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház