Színkép
online diákfotó pályázat

2020.05.17. - 2020.05.30.

A PÁLYÁZAT TEMATIKÁJA >>>

A Mai Manó Ház újra online diákfotó pályázatot hirdet általános iskolás diákoknak.
A pályázat célja, hogy egy izgalmas művészeti feladaton keresztül, kreatívan segítse a jelenleg otthon tanuló diákokat. A mindennapi életet befolyásoló intézkedések miatt - otthon kell maradni, nem lehet iskolába menni - lehetősége nyílt a diákoknak még tüzetesebben megvizsgálni a környezetüket. Sokan merültek el a kert, a természet, az otthon hangulatában. Ez adta számunkra az alapötletet az újfajta vizsgálódásra: megtalálni a színeket!

Az új pályázatunk témáját így a színek adják. A hét minden napjához a szivárvány hét színe közül egyet-egyet választottunk. A diákok feladata most az lesz, hogy környezetükben az adott színt keressék, vagy kreatívan hozzák létre, majd fotózzák le, és küldjék el nekünk!

A Mai Manó Ház Blogunk egy olyan felületté is alakult az elmúlt időben, ahol diákok egymás életébe is betekinthettek, így izgalmas kapcsolat alakult ki egymást nem ismerő gyerekek között, akik sokszor ötleket is adtak egymásnak, hogy hogyan éljük túl most ezt a helyzetet, és hogyan éljük meg azt a lehető legtartalmasabban.

Hogy ez folytatódjon, és egyfajta virtuális közösség is kialakulhasson, azt találtuk ki, hogy az összes “színképet” - minden pályázó minden képét - végül egy nagy képbe rendezzük össze, ezáltal közösen felépítve egy nagy szivárványt!

A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK MENETE >>>

Először is, beszéld meg a szüleiddel, hogy pályáznál, erről fontos, hogy tudjanak! (A “Szülőknek” fül alatti részben minden fontos dolgot megtalálhatnak a szüleid!)
A pályázaton részt vehetsz saját alkotásoddal, ha alapfokú oktatásban tanulsz és elmúltál 6 éves, de még nem töltötted be a 15-öt. A pályázatra külföldi állampolgárok is pályázhatnak.
Ha ezek a feltételek teljesültek, küldj 1 - maximum 5 db, maximum 5 megabájtos fotót a maimano@maimano.hu címre, a tárgy rovatba ezt írd: “Színkép”, mellé pedig azt korcsoportot, amiben pályázol.
E-mailedben is tüntesd fel, hogy melyik korcsoportban pályázol (korcsoport: 6-8 / 9-11 / 12-14 éves diákok), illetve azt se felejtsd el megírni nekünk, hogy mi a neved és a fotód / fotósorozatod címe! Ha van kedved, írj is a képek mellé pár sort!
Miután elküldted az emailt, hamarosan visszaigazoló üzenetet fogsz kapni, ebből tudod, hogy megérkezett a pályázatod! A műveket minden nap 17.00 óráig várjuk. (Ha először lemaradtál az adott nap színéről, akkor se keseredj el, mert pontosan 1 hét múlva újra elküldheted a képed, mivel a hét szín kétszer fog lemenni a pályázat ideje alatt!)
A pályázat május 17-én, vasárnap indul és két héten keresztül naponta várjuk a képeket, hogy ezáltal létrehozhassuk a végső nagy képet - a szivárványt - mely ennek az időszaknak egy különleges lenyomata lesz.


Napok színe:

Ezeken a napokon az adott színt keresd! 17 óráig küldd el nekünk és minden korcsoport legjobb színét fogjuk posztolni a Mai Manó Ház Blogon a következő nap! De azt ne feledd, minden kép ugyanolyan fontos, hisz a végső nagy képben mindenki fotója ott lesz!

05.17. és 05.24. Vörös vasárnapok
05.18. és 05.25. Narancs hétfők
05.19. és 05.26. Sárga keddek
05.20. és 05.27. Zöld szerdák
05.21. és 05.28. Kék csütörtökök
05.22. és 05.29. Indigó péntekek
05.23. és 05.30. Lila szombatok


(Az utolsó pályaművedet 05.30-án, szombaton 17 óráig tudod elküldeni.)

SZÜLŐKNEK >>>

A pályázó - aki mivel kiskorú, jelen esetben az érte felelő gondviselő - tudomásul veszi, hogy a beadott alkotások elkészítésével vagy azok nyilvános bemutatásával (esetleges kiállításával) okozott személyiségi és szerzői jogsértésekért minden felelősség a pályázatot beadó szerzőt terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is. A résztvevő a pályázati anyag beküldésével automatikusan elfogadja a pályázati feltételeket, és egyben hozzájárul, hogy a szervezők a pályázat ideje alatt a pályázattal kapcsolatos publikációkban a reprodukciókat térítésmentesen használják, valamint a pályázattal kapcsolatos valamennyi internetes felületen azokat megjelenítsék. Az alkotás az alkotó tulajdonában marad. A rendezők fenntartják a jogot, hogy bármelyik, a kiírási feltételeknek nem megfelelő vagy az emberi, illetve személyi jogokat sértő pályamunkákat töröljék.

Egy pályázó egy képpel csak egyszer pályázhat, de különböző képekkel ezt akár minden nap megteheti.

NYEREMÉNYEK ÉS A KÉPEK PUBLIKÁLÁSA >>>

A Mai Manó Ház csapata minden nap 12.00 órakor posztolja - korosztályonként - a legizgalmasabbnak ítélt munkákat a Mai Manó Ház Blogon. Minden beküldött kép alkotója digitális emléklapban részesül, a legszínesebb “színképek” pedig digitális oklevelet kapnak. Ezen felül hetente hirdetjük ki a hét alkotóját (minden korosztályban), aki Mai Manó Ház vászontáskát, benne könyveket és családi belépőjegyet is kap ajándékba!

A belépőt e-mailben küldjük, a táskák és a könyvek pedig személyesen átvehetők lesznek a Mai Manó Könyvesboltban. Egymás megóvása érdekében mindezt a veszélyhelyzet és a Mai Manó Ház újranyitása után tesszük lehetővé. Köszönjük a türelmet, és várjuk, hogy erre mielőbb sor kerüljön, de addig is van mit tenni: Küldjetek fotókat és keressétek meg a legszínesebb színeket!

KAPCSOLAT - FAQ >>>

A pályázattal kapcsolatban további információkat itt (FAQ V. GYIK) találsz. Ha mégsem találtál választ, további kérdéseidet itt tudod feltenni: maimano@maimano.hu
06 30 166 2033 (minden nap 10-16 óra között)

Korcsoport: 6-8 / 9-11 / 12-14 éves diákok (3 korcsoport)
Zsűri: Mai Manó Ház csapata
Zsűrizés időpontja: Egy napot 17 órától másnap 17 óráig számolunk. A beérkezett képek közül kiválasztottakat a beérkezés napja után posztoljuk!

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház