2024.02.28. 18.00 - Hermann Veronika médiakutató tárlatvezetése a Mások bőrében – Elsa és Johanna számos élete című kiállításon

A tárlatvezetés az arc és az álarc, a maszk és a jelmez, a saját és a másik perszóna kulturális jelentéseinek mentén fogja értelmezni a kiállított műveket.

A kiállítás falszövegeiben is előkerülő történeti példákon (elsősorban Cindy Sherman munkáin) és a három tematikus sorozaton keresztül az identitás és a személyiség kapcsolata, a test eladhatósága és a hétköznapi szexizmus rendszerei jelölik ki azokat a tematikus csomópontokat, amelyeknél megállva a Mások bőrében című kiállítás kulturális és személyes értelmezései találkozhatnak egymással - csakúgy, mint a művészek és a látogatók nézőpontjai, élményei, benyomásai.

Hermann Veronika

Hermann Veronika médiakutató, az ELTE BTK Média és Kommunikáció Tanszék adjunktusa. A Balkon kortárs művészeti folyóirat és a Médiakutató szerkesztőbizottsági tagja. Kutatási területei az identitáselméletek, a szocialista és hidegháborús tömegkultúra, a szocializmus és a nacionalizmus kapcsolata, valamint az irodalom- és médiatörténet határterületei. Angol és magyar nyelven tanít és publikál. 2020-ban jelent meg első könyve Helyettem a nyelv. Identitáspolitikák az irodalomban címmel.

A korlátozott férőhely miatt az eseményen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a programra az adam.jeneses@maimano.hu E-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – február 28.

A résztvevők száma maximum harminc fő.

A tárlatvezetésen a regisztrált látogatók a kiállításra szóló, aznap váltott kedvezményes vagy teljes árú (diák, nyugdíjas vagy felnőtt) belépőjeggyel vehetnek részt.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház