2023.07.06. 18.00 - Hermann Veronika médiakutató tárlatvezetése a Mint Te és Én – Fiatal Magyar Fotográfia című kiállításon

„A tárlatvezetés a fotó médiumának kulturális beágyazottságát keresi. Közelebbről, a kiállítás témájához, címéhez és alkotóihoz kapcsolódva azt, hogy a generációs érzés, generációs hang, generációs közösség kifejezések értelmezhetőek-e a fotókon keresztül, mi az a felnövéstörténet, amelyet kirajzolnak, és hogy ezeknek mi köze van a technológiai megoldásokhoz és a korszellemhez.”

Hermann Veronika médiakutató, az ELTE BTK Média és Kommunikáció Tanszék adjunktusa. A Balkon kortárs művészeti folyóirat és a Médiakutató szerkesztőbizottsági tagja. Kutatási területei az identitáselméletek, a szocialista és hidegháborús tömegkultúra, a szocializmus és a nacionalizmus kapcsolata, valamint az irodalom- és médiatörténet határterületei. Angol és magyar nyelven tanít és publikál. 2020-ban jelent meg első könyve Helyettem a nyelv. Identitáspolitikák az irodalomban címmel.

A korlátozott férőhely miatt az eseményen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a programra az adam.jeneses@maimano.hu E-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – július 6.

A résztvevők száma maximum harminc fő.

A tárlatvezetésen a regisztrált látogatók a kiállításra szóló, aznap váltott kedvezményes vagy teljes árú (diák, nyugdíjas vagy felnőtt) belépőjeggyel vehetnek részt.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház