Hiroshi Sugimoto: Black Box

Hiroshi Sugimoto az 1970-es évektől szürreális és formális megközelítéssel vizsgálta az időt, az empirizmust és a metafizika elképzeléseit, a fényképezőgépet hídként használva az absztrakt kérdések és a modern mindennapi élet csendes, komikus természete között. Ez az új projekt bemutatja Sugimoto ikonikus munkáját, a nyugodt tengeri tájképeitől a villám- mezőkön át, a fotogén rajzok legújabb feltárásáig. A Fundación Mapfre-beli kiállítással együtt a könyv tartalmazza Philip Larratt-Smith író és kurátor bevezetőjét, egy Sugimoto-interjút és a kiemelkedő brazil művész Iran do Espírito Santo szövegét.

Fotó: Kiss Imre

A “Black Box” a japán fotográfus műveinek legfrissebb kiadványa, mely művészi pályafutásának teljes egészét átfogja, az 1970-es évek diorámáitól a legutóbbi “Villám-mezők” sorozatáig.

A fotóalbum gyönyörűen illusztrálja Sugimoto központi szerepét abban, hogy a XX. század második felében a fotózást a művészet egyik legfontosabb médiumává tegye.

A jó minőségű reprodukció kulcsfontosságú Sugimoto munkájának megértéséhez; nem csak a folyamat iránti elkötelezettségének közlésére, hanem azért is, mert munkája extrém és különös részletességének köszönhetően Sugimoto, a hiperrealizmus egyik hírnökévé vált.

Larratt-Smith bevezetése és kérdései rávilágítanak Sugimoto munkájára, pszichoanalitikus keretbe helyezve azt, megvizsgálva a művész személyes történetét a kontextusban.

A szöveg csaknem annyi oldalt foglal el, mint a képek, és ennek köszönhetően lenyűgöző kontraszt áll elő a művész, az emberi lény és maga a művészet között. Sugimoto hírneve ellenére, a könyv sajátos vitalitással és kreatív feszültséggel rendelkezik.

Ez a kötet egyesíti legfontosabb projektjeit, hogy lehetővé tegye a néző számára egy negyvenéves pályafutás áttekintését.

Kiadó: Aperture, 2016
Oldalszám: 203 oldal
Kötés: keménytáblás
ISBN: 9781597113595
Nyelv: angol
Ár: 16.900,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház