Joe Vitone: Családi történetek

Előadás

2019. május 24. 18.00

A Családi történetek című sorozat Joe Vitone folyamatosan bővülő portrégyűjteménye az ohio-i Akron környékén élő rokonairól. Az 1998-ban elkezdett „Rozsdaövezet”  című sorozata a munkásosztályba sorolható szülők, gyerekek, házastársak, unokatestvérek közötti folyamatosan változó viszonyrendszereket térképezi fel. A jelenleg Austinban élő fotográfus Ohióban tett nyári látogatásai során készíti fényképeit. A család életét meghatározó történéseken és magánéleti küzdelmeken keresztül, mint a válás, a kábítószerfüggőség, a munkanélküliség, a szülés vagy a házasság, betekintést nyerhetünk az Amerikai Egyesült Államok családjainak mindennapjaiba.

Angol nyelvű előadás. A programra a belépés ingyenes.

Joe Vitone azonos témájú kiállítása 2019. május 17 – augusztus 3. között megtekinthető a kecskeméti Magyar Fotográfiai Múzeumban.

Joe Vitone

Joe Vitone dokumentarista fotográfus és tanár, a texasi Austinban él. Fotográfiai munkásságában meghatározó a nagyformátumú portré- és tájképfényképészet. Az Amerikai Egyesült Államokon kívül más, idegen országok kulturális környezete is foglalkoztatja. Az austini St. Edward’s Egyetem professzora, ahol fotókommunikációt oktat. A National Endowment for the Arts támogatottja, valamint Fullbright senior ösztöndíjas is volt Costa Ricában. Fotográfiai felfogásáról Ausztráliában, Kínában, Franciaországban, Olaszországban, Japánban, Malajziában, Thaiföldön és Vietnámban tartott előadásokat. Olyan intézményekben voltak kiállításai, mint a New York Egyetem, a limai Instituto Cultural Peruano-Norteamericano, az Akron Art Museum vagy a texasi Houston Center for Photography. Munkái többek között a Clevelandi Művészeti Múzeum, a Houstoni Szépművészeti Múzeum és a Smithsonian Intézet  gyűjteményeit gazdagítja.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház