2024.02.13. 18.00 - Kereszty Anna kurátori tárlatvezetése a Mások bőrében – Elsa és Johanna Számos élete című kiállításon

Két ismétlődő arc, számtalan karakter és történet. Valóság, fikció, szépség, szomorúság, identitás, vágyakozás, emlékezet és magány.

Ezek jellemzik a két francia fotográfus, Elsa Parra és Johanna Benaïnous munkásságát, akik 2014 óta dolgoznak együtt. Az alkotópáros védjegye, hogy történeteikben kitalált és valós elemek keverednek, ezek elbeszéléséhez – különböző karakterek bőrébe bújva – saját magukat állítják színpadra, egyszerre betöltve a modell, a stylist, a díszlettervező és a fotográfus szerepét. Érzékeny és aprólékos munkáik földrajzi, társadalmi és kulturális miliőket barangolnak be, amelyeket a fotó eszközével értelmeznek.

A tárlatvezetés betekintést nyújt a kulisszák mögé, feltárva Elsa és Johanna alkotói módszerét. Szó lesz a művész duó kiállításon bemutatott egyes projektjeinek hátteréről, inspirációról, a fiatalságot érintő kollektív kérdésekről, a vintage milliő reneszánszáról, illetve a kiállítás fő aspektusáról, az identitásról és a női szerepekről múltban és napjainkban.

Kereszty Anna fotográfus és kurátor, a Moholy Nagy Művészeti Egyetem design- és művészetelmélet illetve design- és művészetmenedzsment mesterszakán végzett.  Jelenleg  Párizsban él, ahol az École nationale supérieure des Arts Décoratifs fotó, videó szakos hallgatója. Az elmúlt években több nemzetközi fotókönyv köré szervezett kiállítást a PaperLab Galériában, női alkotókkal a fókuszban úgy mint,  Deanna Dikeman: Leaving and Waving, Martin Wanda: AZ ÁRTATLANSÁG ÉS TAPASZTALÁS DALAI, Yelena Yemchuk: УYY

Regisztrálni a programra az adam.jeneses@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés – február 13.

A tárlatvezetésen a regisztrált látogatók a kiállításra szóló, aznap váltott kedvezményes vagy teljes árú (diák, nyugdíjas vagy felnőtt) belépőjeggyel vehetnek részt.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház