Demecs Zsolt: Sét utódai

A kiállítás ingyenesen megtekinthető:
2023. augusztus 29. – 2023. október 08.
Keddtől vasárnapig 12 és 19 óra között.
Hétfőn és ünnepnapokon zárva.
Kurátor: Baki Péter

Demecs Zsolt Sét utódai című, az EMIH – Magyar Zsidó Szövetség közösségeiben a gyermekekkel kapcsolatos eseményeket bemutató fotókiállítása.

Sét fiáról, Enosról ezt mondja a Tóra: „Ekkor kezdte az ember szólítani az Örökkévaló nevét.”

A holokausztot túlélő és az utána született nemzedékre ránehezedett a felfoghatatlan és érthetetlen holokauszt terhe. A rákövetkező generációk apái és anyái továbbra is tanították a gyermekeiket az Örökkévaló minden értelmet meghaladó csodálatos Nevének az erejére.

A PaperLab Galériában látható, 12 képet tartalmazó kiállításon látható gyerekek már annak a nemzedéknek a tagjai, akik maguk mögött hagyva a soha nem feledhető vészkorszak terhét, immár előre tudnak tekinteni.  

Az Örökkévaló Nevének a segítségül hívása és az iránta való hála az út az Ő szeretetéből származó áldáshoz Sét utódai számára.

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
Zsidó esküvő. A menyasszonyt, immár fiatalasszonyt köszönti egyik barátnője az ortodox zsidó esküvői szertartás végén a Duna-part közelében, a Bálna rendezvényközpont előtt.
Zsinagógaavatás. A felújított Pesti Stibel - Vörösmarty utcai zsinagóga újraavatási ünnepsége a zsinagóga előtt.
Hajvágási ünnepség. Egy hároméves kisfiú hajvágási ünnepsége a budapesti Nagyfuvaros utcai zsinagógában. A vallásos családok a kisfiúk haját csak hároméves korukban vágják le először.
Szukkot. Egy fiú imádkozik egy lulávval, ünnepi csokorral a kezében szukkot, a sátoros ünnep idején a budapesti Vasvári Pál utcai zsinagógában.
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház