Helmut Newton: A Gun for Hire

„Egyeseknek a fényképezés művészet. Az enyém nem az. Ha történetesen kiállítják őket egy galériában vagy múzeumban, az rendben van. De én nem ezért csinálom őket. Én »gun for hire« vagyok" – nyilatkozta Helmut Newton 2004-ben a Newsweeknek . A 20. század egyik legünnepeltebb fotográfusának kijelentése meglepőnek tűnhet, mégis határozottan úgy pozícionálja Newtont, mint azt a sallangmentes fotográfust, aki volt. Munkái annyira erőteljesek és lenyűgözőek, hogy nem lehet őket kategorizálni. Azzal, hogy Newton nem hajlandó a munkásságát „művészetnek" nevezni, meghagyja nekünk a szabadságot, hogy ezt tegyük. A műveit bemutató múzeumi és galériabeli kiállítások számából ítélve egyértelmű, hogy sokan élnek ezzel a szabadsággal.

A Newton: A Gun for Hire című albumban a fotográfus divatházaknak készült munkáiból található egy válogatás az 1960-as évek elejétől 2003-ig, beleértve a BiBA, Chanel, Yves Saint Laurent, Versace, Thierry Mugler, Blumarine, Villeroy & Boch és Absolut Vodka kampányait, valamint az amerikai és olasz Vogue számára készített utolsó fotóit – ezáltal összegyűjtve Newton "gun for hire" szellemében készített munkásságát.

Kiadó: Taschen, 2022.
Kötés: keménytáblás
Oldalszám: 240
Nyelv: angol
ISBN: 9783822846438
Ár: 25.900 Ft

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház