100 Fashion Icons

Ez a gazdagon illusztrált fotóalbum száz portrét mutat be a legfontosabb divatikonok közül a londoni National Portrait Gallery gyűjteményéből.

A portrék - változatos közegből származó képek felhasználásával - az 1850-es évektől a mai napig a különféle korszakok kulcsfontosságú stílusait szemléltetik. A 176 oldalas kötet történelmi és kortárs divatikonokat, divatmúzeumokat és befolyásos tervezőket mutat be, neves divatfotósok portréi mellett.

Tartalmas bevetőszöveggel a divat szerepéről, részletes képaláírásokkal a 100 Fashion Icons kihangsúlyozza a divat és a portré soros kapcsolatát, amelyet a National Portrait Gallery széles gyűjteményének lencséjén keresztül fedezhetünk fel.

A kiemelt divatikonok között szerepel Kate Moss, Alexander McQueen, Edward Enninful, Vivienne Westwood, Twiggy, Grace Coddington, Cecil Beaton, Jane Birkin, Yves Saint Laurent, Mary Quant, Zandra Rhodes, Paul Smith, Elsa Sciaperelli, Isabella Blow, Alice Temperley, Anna Wintour és Naomi Campbell.


Kiadó: National Portrait Gallery, London, 2019.
Kötés: puhatáblás
Oldalszám: 176 oldal
Nyelv: angol
ISBN: 9781855147379
Ár: 5.500,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu


A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház