Bede Zsuzsanna - Standovár Júlia: A kék melleken túl
Fotó: Boros Bence Bendegúz

A Punkton megjelent „Anya, beszélgessünk a cicikről!” című könyvkritikájának bevezető részletével ajánljuk a kötetet:

“Könyvprojekt anyuval szexről és más dolgokról” – olvashatjuk a borítón, melyen a könyv szerzőit láthatjuk félmeztelenül, mellüket kék ragasztószalag takarja ki. De mit találunk, ha a női mellek eltakarása, azaz a szex és a női test tabusítása és társadalmi stigmatizáltsága mögé nézünk? Pontosan ezt teszik az alkotók, amikor szexualitásról és párkapcsolatokról őszintén beszélgetnek egymással. A párbeszéd ráadásul nemcsak két különböző szakma, hanem anya és lánya, különböző generációk képviselői között zajlik, akik a korosztályi különbségeken túl kulturálisan is eltérő pozícióból beszélnek, a fotográfus Standovár Júlia New Yorkból, édesanyja, a szexuálterapeuta Bede Zsuzsanna Budapestről.

A 16 fejezetből álló könyv műfaját nehéz meghatározni: Fotókönyv? Felvilágosító kötet? Önismereti – pszichológiai könyv? Talán egy picit mindegyik. A hibrid műfajiság ellenére az alkotók áttekinthető szerkezet mentén haladnak, fejezetről fejezetre. Az egyes részek egy–egy személyes családi történettel indulnak (lásd fenti idézet), majd olyan témák mentén alakulnak, mint a szexuális felvilágosítás, a csók jelentősége, az internet hatása a szexualitásra, a maszturbáció, a női orgazmus, a párkapcsolati krízis vagy a szexuális másság. A könyvben a közel négy éven át zajló személyes beszélgetések szerkesztett verzióját olvashatjuk (2016 óta minden kedd reggel egy órát beszélgettek Skype-on), amihez mindkét szerző hozzátette a saját szakmáját: Bede Zsuzsanna 35 éves szexuálterapeuta praxisának szórakoztató stílusban megírt történeteit, Standovár Júlia pedig 2008 óta e témában született, provokatív fotóit."


Kiadó: Bedestan Bt, 2020.
Oldalszám: 259 oldal
Kötés: puhatáblás
ISBN: 9786150094120
Nyelv: magyar
Ár: 5000,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház