André Kertész: On Reading

Harmincnégy évvel az első kiadás megjelenése után, a klasszikus On Reading újra feltűnik kéttónusú reprodukciókkal és Robert Gurbo kurátora előszavával. Az On Reading című könyvben André Kertész 1915 és 1970 között készült hatvanhat fotója ünnepli az embereket egy mélyen személyes, mégis egyetemes pillanatban: olvasás közben.

Fotó: Mai Manó Ház

A gyűjtemény legrégebbi képe – három fiú könyököl egy könyv fölött -, akkor készült, amikor Kertész huszonegy éves volt, és ez a felvétel mégis a kezdetét jelentette egy egész életen át tartó szenvedélynek. Kertész olyan távoli helyeken, mint Tokió, Párizs, Budapest, New York, és szinte minden elképzelhető helyszínen; a háztetőkön, a nyilvános parkokban, a zsúfolt utcákon, az iskolai előadásokat várva, és a kapualjban olvasó embereket fényképezett.

Pályája végére Kertész az egyik leginkább befolyásos fotósává vált a fotográfia történetének. Mégis, ez a kis könyv maradt az egyik személyes kedvence. Amikor Kertész hosszú időn után először jelent meg újra a nyilvánosság előtt, az On Reading segített újjáépíteni identitását, karrierjének kritikus pontján. A könyv Kertész hat évtizeden át tartó látásmódját demonstrálja a fotográfus világnak.

Mind a játékos, mind a költői képei ünnepelik ennek a magányos tevékenységnek az abszolút erejét és élvezetét. A fényképezés rajongói és az olvasás szerelmesei egyaránt örömmel fogadják majd ezt a kiadványt.

Kiadó: W. W. Norton & Company, 2008
Oldalszám: 80 oldal
Kötés: keménytáblás
ISBN: 9780393066562
Nyelv: angol
Ár: 13.900,- Ft

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház