Araki: Tokyo Lucky Hole
Fotó: Mai Manó Ház

Ez a sorozat Kiotó közelében 1978-ban egy teljesen hétköznapi kávézóban kezdődött el, melynek pincérnői nem viseltek fehérneműt az átlátszó harisnya és a miniszoknya alatt. Ahogy ez a hír elterjedt, hasonló kávézók bukkantak fel az ország egész területén.

A kávézók előtt sorakoztak azok a férfiak, akik azt remélték, hogy ha a szokásos ár háromszorosát fizetik ki egy kávéért, amit egy fehérnemű nélküli fiatal lány szolgál fel nekik, egy óvatlan pillanatban remélhetőleg a szoknyájuk alá látnak. Néhány éven belül új őrület bontakozott ki, a fehérnemű nélküli masszázs klub. A vendégek közötti rivalizálás miatt ezek a szalonok egyre bizarrabb szolgáltatásokat kezdtek el kínálni: az ügyfelek a kabinfal lyukain keresztül leskelődhettek, miközben a meztelen lányok halottnak tettették magukat, és így lett ez az egész tér a fetisiszták számára egy végtelen vonatozás a különféle szerepjátékokkal.

Egyre több, a tokiói klubhoz hasonló hely nyílt, amelyet Lucky Hole-nak neveztek el. Ennek a működése nevetségesen egyszerű volt: az ügyfelek a fal egyik oldalán voltak, a másik oldalon pedig a lányok és közöttük volt egy elég nagy lyuk ahhoz, hogy a férfiak nemi szerve átférjen rajta.

Nobuyoshi Araki gyakran látogatta meg a tokiói Sindzsuku környéki szexklubokat, miközben folyamatosan fényképezett a helyszínen. Egészen addig, míg Japán szexiparának aranykora egy új, a szórakoztatóipari vállalkozások ellenőrzéséről és fejlesztéséről szóló törvény elfogadása miatt 1985-ben véget nem ért.

A Tokyo Lucky Hole több mint 800 fotón keresztül dokumentálja Araki lencséjén keresztül ezeknek a kluboknak a mindenki számára elérhető szabad szellemét.

Kiadó: Taschen, 2015
Kötés: keménytáblás
Oldalszám: 704 oldal
Nyelv: angol
ISBN: 9783836536722
Ár: 6.990,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház