Autofocus: The Car in Photography
Fotó: Kiss Imre

Vitathatatlan, hogy a modern világ egyik legbefolyásosabb innovációja az autó, ami forradalmasította a gyártást és átalakította az utazást, ezzel örökre megváltoztatva tájainkat, városainkat, környezetünket és gazdaságunkat. Minden forradalom és minden átalakulás páratlan hatást gyakorolt a szélesebb kultúrára, és nemcsak életmódunkat változtatta meg, hanem azt is, hogy miként szemléljük a körülöttünk lévő világot. Az autó fényképészetre gyakorolt hatása és a XX. század elején készült munkák egyértelműen nyomon követhetők a V&A fotógyűjteményében.  

Az Autofocus: The Car in Photography című könyv bemutatja az autó mély kulturális jelentőségét és hatását a fotózás történetére, szerepet játszik mind műtárgyként, mind pedig egy valódi kreatív járműként - ami által a fotósok kiváló alkotásokat hoztak létre. Az Autofocust a V&A fényképészeti senior kurátora Marta Weiss írta és a 2019 novemberében megrendezett "Autók: A modern világ gyorsulása" (Cars: Accelerating the Modern World) kiállítás megnyitóján publikálta. Az album több mint 100 fényképet mutat be, kommentárokkal és mintegy 1500 szavas bevezetővel, amely végigvezet a gépjármű korai éveitől egészen napjainkig. Mind a fényképészet rajongóinak, mind az autószerető közönség számára az Autofocus című album szemlélteti az autó, mint kulturális ikon felemelkedését és annak módját, ahogy megformálta a körülöttünk lévő és az elkövetkezendő világot.

Kiadó: Thames & Hudson, 2019.
Oldalszám: 192 oldal
Kötés: keménytáblás
ISBN:  9780500480526  
Nyelv: angol
Ár: 10.900,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
Fotó: Kiss Imre
Fotó: Kiss Imre
Fotó: Kiss Imre
Fotó: Kiss Imre
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház