Body

A szelfik és a Photoshop világában az emberek testképe soha nem volt még ennyire központi helyen a populáris és kulturális párbeszédben. Fényképészeti szempontból ez az album a 360 színes illusztrációjával egy mérföldkő az emberi test újradefiniálásában és ábrázolásában, hiszen a test fényképpel való rögzítése nagyobb szerepet kap napjainkban, mint valaha. 

Nathalie Herschdorfer kurátor és művészettörténész olyan – főleg a XXI. században készült – fotókat válogatott ebbe a kiadásba, amelyek az emberi testtel való kapcsolatunkat mutatják be. Ez a kiadvány a művészi fényképezés legkiválóbb neveit sorakoztatja fel, többek között Bettina Rheims, Lauren Greenfield, Cindy Sherman, Wolfgang Tillmans, Daido Moriyama, Viviane Sassen és Sally Mann fotográfusokét, és emellett olyan divatfotósokat is kiemel, – mint például Solve Sundsbo és Daniel Sannwald –, akiknek munkái szintén formálták az emberi testről alkotott nézetünket. 

A nagy alkotók mellett, több olyan képet is tartalmaz az album, amely feltárja az emberi forma számos megnyilvánulását, valamint ismerteti a testről készült képek felhasználását, megosztását és megváltoztatását az elmúlt 25 évben. Ennek eredményeként a testünkkel fennálló összetett és gyakran paradox kapcsolat megragadásáról, a kíváncsiságról, a fantáziánkról és a valóságról szól ez a kötet, melyet David Sander pszichológus professzor a saját testünk neurológiai megjelenítését tárgyaló Ph.D. esszéje egészít ki. 

 

Kiadó: Thames & Hudson, 2019
Kötés: keménytáblás
Oldalszám: 432 oldal
Nyelv: angol
ISBN: 9780500021583
Ár: 19.900,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
Fotó: Kiss Imre
Fotó: Kiss Imre
Fotó: Kiss Imre
Fotó: Kiss Imre
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház