Brassaï: Paris Nocturne

Brassaï Párizsról készített éjszakai fényképeivel az egyik legfontosabb helyet tölti be a huszadik század nagyszerű fotográfusai között. Brassaï (1899-1984) egyike volt az első fotóművészeknek, akik éjszaka örökítették meg Párizst. Brassóban született és 1924-ben érkezett a francia fővárosba, ahol előbb újságíróként dolgozott, majd a fotózást választotta.

Brassaï életművének alapkövét az 1930-as években Párizsban készített munkái jelentették.

A város utcáin sétálva fényképezőgéppel a kezében megörökített egy korábban nem látott éjszakai világot. Minden arcot megmutatott nekünk, a keményfiúktól a showgirlöktől kezdve a prostituáltakig, a nyüzsgő kávézóktól és a táncházaktól, az elhagyatott utcák és a ködbe burkolt emlékművek csendjéig.

Brassaï fényképészeti látásmódja egyedi: amely részben riport, részben társadalmi dokumentum, részben pedig költői feltárás. Az ő szemén keresztül Párizs az árnyékok világává vált, amelyben a fény, ami minden fénykép előfeltétele, nagyon fontos szerepet kapott.

Ez a könyv Brassaï klasszikus Paris de Nuit és a 30-as évek Párizsának legismertebb képeit gyűjti össze a korábban kiadatlan fotók és archív anyagok mellett. Az album a magyar származású fotográfus munkáját történelmi és művészeti kontextusba helyezi.

 

 

Kiadó: Thames & Hudson, 2013
Kötés: keménytáblás
Oldalszám: 312 oldal
Nyelv: angol
ISBN: 9780500544255
Ár: 24.900,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház