Erik Kessels: Failed it!
Fotó: Kiss Imre

A Failed it! egy szórakoztató és mesés elképzelés a hibák elkövetésének művészetéről. Erik Kessels a tökéletlenséget és a kudarcot ünnepli, megmutatja, hogy azok miért alkotják a kreatív folyamat lényeges részét.

A Failed it! a hibák erejét ünnepli és megmutatja hogyan gazdagíthatják a kreatív folyamatot. Ez a részben fotókönyv, részben útmutató az ellazulásról, valamint arról szól, hogy a hibák elkövetése megszünteti a kudarctól való félelmet és a kísérletezésre ösztönöz.

A kreatív formák széles skáláján, a művészetben, a designban, a fotózásban, az építészetben és a terméktervezésben fedezhetők fel a legjobb és legszórakoztatóbb példák a tökéletlenségre és kudarcokra, hogy inspirálják és ösztönözzék a kreatív embereket, hogy megragadják és megünnepeljék a hibáikat.

Egy olyan korszakban élünk, amikor mindenki a tökéletességre törekszik és félünk a kudarctól, ami korlátozza a potenciálunkat. A hibák segítenek abban, hogy új gondolkodásmódokat és innovatív megoldásokat találjunk, és a kudarcok megváltoztathatják az észlelésünket és új kapukat nyithatnak meg, ahogy a dolgokra nézünk. Ez a könyv a hibákat átalakítja egy zavarba ejtő dologból olyanná, ami okot ad az ünneplésre.

A könyv több mint 150 vizuális példát tartalmaz, melyek Kessels személyes műgyűjteményéből és fényképeiből készültek, tippekkel, idézetekkel, anekdotákkal és bölcsességekkel a kudarc megünneplésére. Kesselst idézve: „az Apple + Z jelenléte arra utal, hogy szinte lélegzetvételnyi idő alatt, még azelőtt visszavonhatunk minden hibát, mielőtt figyelembe vennénk, hogy az talán mássá is válhat: egy lenyűgöző, furcsa és provokatív vagy akár eredeti munkává is.”

Ez a könyv arra kéri az olvasókat, hogy szeressék a hibáikat és tanuljanak belőlük.

Kiadó: Phaidon, 2016
Oldalszám: 192 oldal
Kötés: puhatáblás
ISBN: 9780714871196
Nyelv: angol
Ár: 3.990,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház