Flora Magnifica. The Art of Flowers in Four Seasons


Ez a könyv – melynek már borítója is felhívja magára a figyelmet az esztétikus fóliázottságával, mely csak a sziromleveleket emeli ki fénnyel –, különböző virágokat mutat be buján burjánzó képekben, méghozzá – az alcím tanúsága szerint – négy évszak virágművészetét. A téma kiemelkedik a zaklató színeivel, dús természetével. Szemet gyönyörködtető lehet még a természetfotográfusok számára is, noha javarészt csak a virágkötészetben is előforduló, kultúrnövények szerepelnek benne. Ez a pazar könyv több mint referenciamunka vagy gyönyörű virágokról készült képek gyűjteménye. A neves virágművész, Makoto Azuma és Shunsuke Shiinoki botanikus és fotográfus hosszú távú szimbiotikus együttműködésének eredménye. Közös munkával több száz növényfajt választottak ki és rendeztek olyan feltűnő kombinációkba, amelyek soha nem létezhetnének a természetben, egyedi, fantasztikus virágesztétikát teremtve.

Az eredmény sűrű, dús, színekben és textúrákban gazdag képek sorozata, amelyben a természet és a mesterség keveredik. A könyv tematikusan évszakokra tagolódik: a tavasz frissessége és az új élet sarjadása, a nyár tombolása és bősége, az ősz halványuló nagyszerűsége és a tél egyre mélyülő árnyalatai. A tizenhetedik század pazar csendéletfestményeit felidéző ​​fotók nemcsak a virágok felszíni szépségét örökítik meg, hanem a bennük dúló, feltörekvő életet és annak mulandóságát kifejezik.

A nyíló szirmok finom szépségétől a páfránylevelek kibontakozó eleganciájáig ezek a gyönyörű alkotások élénken megőrződnek e lenyűgöző könyvben, amely egyaránt elbűvöli a természet, a fotózás és a művészet szerelmeseit.


Kiadó: Thames & Hudson, 2019
Oldalszám: 254 oldal
Kötés: keménytáblás
ISBN: 9780500545003
Nyelv: angol
Ár: 17.900,- Ft

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház