Foam Magazine #11: Young

A fiatalok mindig is inspirációs forrást jelentettek a fotósok számára. Ez a szám hat fotográfus portfólióját mutatja be, akik különböző aspektusokból a fiatalság témakörét járják körül.
Lauren Greenfield egyfajta mentális betegség sötét oldalát dokumentálja, aki étkezési rendellenességgel küzdő tizenéves betegek életét vizsgálja. A spektrum másik végén Ryan McGinley Celebrating Life című műve látható, amely 2005 nyarán készült. Ez a sorozat baráti csoportokat örökít meg, akik a klasszikus road trip jegyében utazzák át Amerikát.
Viviane Sassen 2002 óta foglalkozik az etnikai hovatartozás kérdésével, mind fizikai, mind szellemi szinten próbálja ennek a nemességét bemutatni Kelet és Dél-Afrika fiataljain keresztül.
A magazin tartalmaz még egy részletes interjút Brett Rogers-szel, a The Photographer’s Gallery igazgatójával is. A beszélgetés a galéria helyének megváltoztatását és a speciális kortárs fényképészeti intézmények szerepét vitatja meg.
Az „On my mind” rovatban pedig hat, kultúrához köthető személy gondolatait és könyvélményét találjuk.

A 11. számban bemutatott fotográfusok és művészek:

Rineke Dijkstra, Mitch Epstein, Lauren Greenfield, JR, Ryan McGinley, Viviane Sassen, Oliver Sieber, Raimond Wouda.

A 11. szám szerzői:

Adam Baran, Merel Bem, David Campany, Marcel Feil, Anneloes van Gaalen, Max Houghton, Christoph Schaden, Catherine Somzé, Tanja Wallroth.

A Foam Magazine többször is díjazásban részesült a minőségi tartalom és a magas színvonalú grafikai tervezés elismeréseként. Legutóbb az Év Fotográfiai Magazinja díját nyerte el a Lucie Awardson.

A Foam Magazine nemzetközi fotográfiai magazin, amelyet az amszterdami Foam Fotografiemuseum Amsterdam jelentet meg évente három alkalommal.

Kiadó: Foam Fotografiemuseum Amsterdam, 2007
Kötés: puhatáblás
Oldalszám: 178 oldal
Nyelv: angol
ISBN: 9789070516048
Ár: 3.500.- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622

E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház