Foam Magazine #56: Elsewhere The Other Issue

Ebben a számban a fotó és a vizuális kultúra kapcsán a “másik” szó jelentésével foglalkozik a magazin. A szerkesztők megvizsgálják ennek a létrejöttét az emberekkel és természettel való kapcsolatukban, egy olyan spektrum mentén, amely a transzhumanizmust és a “más, mint az ember” témáját érinti az antropocén és ökológia kapcsán.

Ebben a kiadásban bemutatott portfóliók a “másik” szó elemzésével javaslatot tesznek az ellenállás, az ellenálló képesség és az elutasítás formáira, emellett az alulreprezentált közösségekre összpontosítanak, de megvizsgálják a témát az utazók szemszögéből is, és kíváncsisággal kérdőjeleznek meg történeteket és elbeszéléseket, amelyeket a művészettörténet nyújtott számukra.

A portfóliók mellett a magazinban egy beszélgetést is olvashatnak Graciela Iturbide-val, a mexikói fényképezés nagy dámájával, akinek Mexikó őshonos kulturájának gazdagsága és a női jogok elismerésének szükségessége fontos inspirációforrás. Laia Abril nőgyűlöletről szóló több éves kutatását is megismerhetjük, aki nemrégiben megnyerte a 2020-as Paul Huf-díjat.

Emellett Alinka Echeverría brit-mexikói művész munkái is megtalálhatóak a magazinban, akivel már a 2017-es Talent Issue kiadásban is találkozhattunk.

A 56. számban bemutatott fotográfusok és művészek:

Laia Abril, Lisetta Carmi, Arko Datto, Mark Dorf, Alianka Echeverría, John Edmonds, Daniel Everett, Marten Lange, Matthieu Gafsou, Jim Goldberg, Katinka Goldberg, Joji Hashiguchi, Kiluanji Kia Henda, Rob Hornstra, Graciela Iturbide, Chloe Dewe Mathews, Gloria Oyarzabal, Bart Eysink Smeets, Batia Suter, Patrick Waterhouse, Henk Wildschut.

A 56. szám szerzői:

Amal Alhaag, Peggy Sue Amison, Mariama Attah, Sadé Ayorinde,Clare Barlow, Laurence Butet-Roch, Antawan I.Byrd, Meagan Byrne, Jörg Colberg, Alinka Echeverría, Marcel Feil, Marc Feustal, Max Houghton, Kim Knoppers, Elisa Medde, Tanvi Mishra, Paola Paleari, Lorenzo de Rita, Liz Sales, Sunil Shah, William J.Simmons, Diane Smyth, Gary Zhexi Zhang.

A Foam Magazine nemzetközi fotográfiai magazin, amelyet az amszterdami Foam Fotografiemuseum Amsterdam jelentet meg évente három alkalommal.

 

Kiadó: Foam Fotografiemuseum Amsterdam, 2020
Kötés: puhatáblás
Oldalszám: 273 oldal
Nyelv: angol
ISBN: 8710966455234
Ár: 8.500,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622

E-mail: bookshop@maimano.hu


A galéria megtekintéséhez lapozzon!
Fotó: Kiss Imre
Fotó: Kiss Imre
Fotó: Kiss Imre
Fotó: Kiss Imre
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház