Fotózni jó!
Foglalkoztatókönyv 8 - 14 éves gyerekeknek

Az alkotás szerepe vitathatatlanul fontos a gyermekkorban: segít az érzelmek kifejezésében, szabályozásában, az események feldolgozásában. Az alkotás “nyelve” azonban változik: a papír és ceruza mellett digitális eszközök kerülnek a gyerekek kezébe. Miért ne használhatnánk ezeket az eszközöket alkotásra? Miért ne tekinthetnénk a fotográfiára is az önkifejezés és az alkotás egyik módjaként már gyermekkorban is? Habár a gyerekeket rengeteg kép veszi körül, mégis kevés szó esik a fotográfiáról, és az ezen keresztüli alkotás öröméről. Erről nyit párbeszédet, és tölti fel játékos tartalommal a Fotózni jó! című fotós foglalkoztatókönyv.

Egy nap alatt 2 milliárd képet töltünk fel az internetre. Fotózunk a földön, a víz alatt, a levegőben. Képek készülnek kiscicákról és mikroszkopikus élőlényekről. Nem csupán azért, mert fotózni jó, hanem mert manapság már rendkívül egyszerű is, mondhatni: gyerekjáték.

A Fotózni jó! könyvben szereplő több mint 40 inspirációs feladat révén a gyerekek játszva sajátíthatják el a fotózás alapjait: a komponálást és a modellkezelést, miközben olyan készségeket fejleszt észrevétlenül, mint a kreativitás, problémamegoldó képesség, koncentráció és kommunikációs készség. Az inspirációs ötletek telefonnal és fényképezőgéppel egyaránt megvalósíthatók, egyszerű, bármelyik háztartásban megtalálható eszközök, kellékek segítségével. A játékos feladatokon túl a könyv olyan kihagyhatatlan témákat érint, mint a szerzői jog vagy a közösségi média és internet használat, illetve a fotózáshoz kapcsolódó alapvető művészetelméleti, fotótörténeti, szakmai fogalmak.  

“Nem a klasszikus értelemben vett fotográfusi látásmódot tanítja, hanem inkább szórakoztat: szórakoztatva fényképeztet.” (Kolozsi Bea, művészetpedagógus, a könyv szakmai lektora)

A kötet szerzője Boncsér Orsolya, szabadúszó fotográfus és szövegíró. Két gyermek édesanyja. 20 éves kora óta a fotózás a hobbija, akinek munkáját számos díjjal is elismerték: háromszoros Sajtófotó díj-nyertes, és kétszer nyerte el a zsűri különdíját a Documentary Family Awards pályázatán, ahol más dobogós helyezésekkel is díjazták fotóit. Munkái az elmúlt két évben bekerültek a British Journal of Photography, Portrait of Humanity könyvének anyagába.

Kiadó: magánkiadás, 2021
Kötés: puhatáblás
Oldalszám: 148 oldal
Nyelv: magyar
ISBN: 9786150130538
Ár: 5.990,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház