Geibl Kata: There is Nothing New Under the Sun
Fotó: Boros Bence Bendegúz

Megjelenésekor a kiadványról Cserna Endre írt recenziót Semmi a Nap alatt – Megjelent Geibl Kata: There is Nothing New Under The Sun című fotókönyve címmel. A Mai Manó könyvesboltban megvásárolható kiadványt ennek az írásnak egy kiemelt részletével ajánljuk.

„A There Is Nothing New Under The Sunban mintha minden a világon csupán napsütötte, távoli szisztémákból és a semmisség összeesküvéséből állna, és az egyénnek ebben kellene megtalálnia valamiféle értelmet. A képi toposzok és egy – a Nap megvilágítása által általánosnak tetsző – szemszög használata révén magának a médiumnak a technológiai, társadalmi jelentősége kerül felszínre. A fotográfia majd’ egyidős a modern piacgazdasággal, egyszerre való feltűnésük nem véletlen, ahogyan a posztmodern filozófia óta az egyre inkább átmediatizált jelen valóság mibenlétét is szeretjük a vizuális élmény különböző rokon értelmű szavaival helyettesítve leírni (szimulákrum, panoptikum stb.).

Geibl Kata képein ezen érzetek mégsem válnak lelketlenné és átjárja őket az alkotó szemének érzékenysége, sőt az esztétikai minőségeket felerősíti a szellemi rátermettség, és az említett rendszerek rémísztő fenségessége is artikulációt talál. Végső soron Geibl első monográfiája egy friss és újszerű nézőpontot ajánl: lássuk meg a világ mögött az ideológiát, értsük és éljünk kritikával, de eközben vegyük észre azt is, hogy a minket körülvevő történéseknek számunkra személyessége is van. Akkor is, ha ez az elveszettség.”


A teljes szöveg ide kattintva elolvasható a Punkt magazinban.


Kiadó: Void Photo, 2021.
Oldalszám: 112 számozatlan oldal
Kötés: keménytáblás szövet- és védőborítással
ISBN: 9786185479138
Nyelv: angol
Ár: 15.900,- Ft

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház