Harry Gruyaert
Fotó: Mai Manó Ház

Harry Gruyaert úttörő munkásságának első visszatekintése ez a könyv. Az 1941-ben Antwerpenben született és 1982 óta a Magnum Photos tagjaként dolgozó Harry Gruyaert gyökeresen megváltoztatta a kreatív és kísérleti színhasználatot az 1970-es és 1980-as években. A mozifilm és az amerikai fotósok befolyásolták munkásságát, ez határozta meg számára a színes fényképezés új területét, ami egy érzelmi, nem narratív, merészen grafikus megközelítés a világ megértésére.

1972-ben Londonban Gruyaert létrehozta a TV sorozatokból készített fotósorozatát, amikor véletlenszerűen fényképezte le az ott látott torzított képeket. Egy későbbi sorozata, a Made in Belgium széles palettán mutatja be ambivalens kapcsolatát szülőföldjével. Legutóbbi munkáiban a digitális fényképezés lehetőségeit kutatja és további kreatív megoldásokat talál a fénnyel való kísérletezésre. Gruyaert képei önállóak, gyakran függetlenek bármilyen kontextustól vagy tematikus logikától. Ez a kötet kiváló áttekintést nyújt 80 színes kép segítségével az érzékek felszabadítása iránti személyes törekvéseiről.


Kiadó: Thames & Hudson, 2015
Kötés: keménytáblás
Oldalszám: 144 oldal
Nyelv: angol
ISBN: 9780500544488
Ár: 17.900,- Ft.


A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház