Jacques Henri Lartigue

Ez a 128 oldalas album Jacques Henri Lartigue legjobb fekete-fehér és színes fényképeit tartalmazza. Jacques Henri Lartigue gondtalan, örömteli és spontán szelleme mindig áthatja a fotóit, ám képeinek mégis vannak olyan, kevésbé ismert aspektusai, amelyek arra sarkallnak minket, hogy közelebbről is megvizsgáljuk művészetét. Akár szórakoztató jeleneteket készített filmre, akár papírra vagy vászonra vázolta őket, a francia művész mindig a témák széles skáláján alkotott. Lartigue a karrierje során szinte már rutinszerűen készítette a fényképeit, de stílusa állandóan fejlődött a művészi kísérletek és a környezetéből kapott inspirációk hatására.

Lartigue gazdag és változatos munkát hagyott hátra, fényképei romantikus képet nyújtanak személyes életéről, feltárva kétségeit és azt a szándékát, ahogy megpróbálja megtalálni helyét a világban. Az albumot lapozgatva láthatjuk, ahogy folyamatosan vizuális trükkökkel, stílusokkal és ismétlődő témákkal játszik (sport, árnyjáték, elegáns nők), mellyel egyfajta következetességet adott életművének.

A Flammarion kiadó kötetébe összeválogatott felvételei a legnépszerűbb témáinak legkiválóbb fotóit képviselik.

 

Kiadó: Flammarion, 2019
Kötés: puhatáblás
Oldalszám: 128 oldal
Nyelv: angol
ISBN: 9782080204080
Ár: 3990,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház