Koudelka: Gypsies
Fotó: Mai Manó Ház

A Gypsies alapjául Josef Koudelka Cikáni (cseh nyelven cigányok) című könyve szolgál, melyet Koudelka és Milan Kopriva grafikus készített 1968-ban. Két évvel később Prágában publikálták volna, azonban Koudelka 1970-ben elhagyta Csehszlovákiát és így a könyv eredeti változata sosem került bemutatásra.

Most azonban a könyv megújult formában elérhető. A könyvben szereplő 109 fénykép egy letűnt kor világát mutatja be, melyeket Koudelka 1962 és 1971 között készített Csehszlovákiában (Csehország, Morvaország és Szlovákia), Romániában, Magyarországon, Franciaországban és Spanyolországban. A képeken szereplő cigányokat azokban az években örökítette meg, amikor még egy olyan rendszer irányított, ami 1989-ben szétesett. A Gypsies első kiadványában megjelent kísérő szövegének szerzője a megújított változathoz egy teljesen új esszével járult hozzá, amely bemutatja a cigányok migrációját az észak-indiai szülőföldjüktől a jelenlegi helyzetükig - ami  továbbra is vitatott nemzetközileg.

Kiadó: Thames & Hudson, 2019.
Oldalszám: 236 oldal
Kötés: puhatáblás
ISBN: 9780500545041  
Nyelv: angol
Ár: 10.900,- Ft.    

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház