Lartigue: Life in Color
Fotó: Mai Manó Ház

Jacques Henri Lartigue (1894-1986) volt a legismertebb "amatőr" fotós a fotográfia történetében, akit a művészvilág felfedezett és akinek műveit hetvenedik életévéhez közeledve kiállították a New York-i Modern Művészeti Múzeumban.

Eleinte a gazdag párizsi miliő mindennapjait és szokásait örökítette meg, lenyűgözte őt a sport és a repülés, és hosszú élete során mindig magánál tartotta a kameráját. Baráti viszonyt ápolt a francia kultúra prominens alakjaival, de több ezer fotót készített a családjáról, feleségeiről és szerelmeiről is. Fényképeiből ellenállhatatlan, magával ragadó melegség áradt.

Bár fekete-fehér művei tették ismertté, Lartigue kedvelte a színes fényképeket is. Tizen- és huszonévesen kísérletezett az autokróm eljárással és az 1940-es évek végén ismerte meg az Ektachrome diafilmet.

Színes képei, melyeket most legelőször mutatunk be, elképesztően élénk hatást keltenek: a francia vidék, az életében megfordult nők, a híres barátok (Picasso, Fellini) és az utazásainak pillanatai, mind-mind életre kelnek ebben a csodálatos könyvben.

Kiadó: Abrams, 2016.
Oldalszám: 169 oldal
Kötés: keménytáblás
ISBN: 9781419720918
Nyelv: angol
Ár: 12.900,- Ft.  


A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház