Le Corbusier and the Power of Photography
Fotó: Mai Manó Ház

A Le Corbusier-irodalom egyik kulcsfontosságú kiadványa ez a könyv, amely 403 ábra és 164 színes kép segítségével új perspektívából mutatja be az alkotót.

A huszadik század egyik legnagyobb építésze elválaszthatatlanul kapcsolódott a század legnépszerűbb vizuális közegéhez, a fényképészethez.Le Corbusier születésének 125. évfordulója alkalmából készült ez a figyelemre méltó kiadvány, amely nyomon követi azt a sokféle módszert, ahogyan világszerte használta az építész a fényképeket a munkái és ötletei során.

Mivel épületeit általában dokumentarista megközelítésből mutatják be, az őszinte, személyes, művészi és gyakran váratlan képek is újbóli felismerést és lehetőséget kínálnak az embereknek a művei mögött rejlő sokféle szempont megértésére.

A témák között szerepel Le Corbusier fotózásának korai kísérletezése,és hogy hogyan alkalmazta a fényképezést az épületeivel és ötleteivel kapcsolatos reklámanyagokban, valamint nagyméretű képeit hogyan használta fel az épületeinél és a kiállításainál.

A könyv tartalmaz egy fejezetet,  amely Norma Foster, Tim Benton, Arthur Ruegg, Veronique Boone, Catherine de Smet, Klaus Spechtenhauser és Jean-Christophe Blaser írásain keresztül Le Corbusier épületeinek kortárs fényképészeti értelmezéseivel foglalkozik.

Kiadó: Thames & Hudson, 2013
Kötés: keménytáblás
Oldalszám: 256 oldal
Nyelv: angol
ISBN: 9780500544228
Ár: 17.900,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház