Magnum Contact Sheets

Kevés fotóalbum állíthatja, hogy úttörő, de a Magnum Contact Sheets első kiadása valóban az volt. Ez a kivételes könyv most új köntösben kapható, amely bemutatja, hogy a Magnum fotográfusai miként rögzítik és szerkesztik a legjobb képeiket.
A könyv a fotográfia gyakorlatának kulcsfontosságú kérdéseire keresi a választ: volt-e koncepció vagy egy váratlan találkozásnak köszönhető a fénykép, a fotográfus szorgalmasan dolgozott-e annak érdekében, hogy kiaknázza a lehetőségeket, vagy volt egy váratlan "döntő pillanat"?

Ez a könyv a kreatív módszereket, stratégiákat és szerkesztési folyamatokat mutatja be a világ talán leghíresebb képein keresztül.

A könyvben 69 fotográfus 139 kontaktmásolata található, melyeken keresztül a szerkesztők bemutatják a fényképek nagyításának részleteit. A kontaktmásolatok titkaiba további betekintést nyújtanak a fotográfusok és az általuk választott szakértők írásai.

A könyvben számos elismert fotóművész szerepel, többek között Henri Cartier-Bresson, Elliott Erwitt és Inge Morath, valamint a Magnum legújabb generációjának tagjai, mint például Jonas Bendiksen, Alessandra Sanguinetti és Alec Soth.
A könyvben szereplő fotográfusok az elmúlt hetven év történelmét fedik le. Az albumban megtalálhatjuk Robert Capa normandiai partraszállásáról készített képeit, de Bruno Barbey 1968-ban készített sorozatát a párizsi zavargásokról, Thomas Dworzak fotóit a csecsenföldi háborúról, vagy éppen Rene Burri Che Guevara portréit és Bruce Gilden klasszikus New York-i képeit is megtekinthetjük.

Kiadó: Thames & Hudson, 2017
Kötés: puhatáblás
Oldalszám: 524
Nyelv: angol
ISBN: 9780500292914
Ár: 19.900,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház