Magnum Streetwise
The Ultimate Collection of Street Photography

A Magnum Streetwise című könyv egy kihagyhatatlan túra azokon a fényképeken keresztül, amelyek segítettek meghatározni, hogy valójában mi is az utcai fényképezés. A Magnum fotográfusai, például Henri-Cartier Bresson már akkor úttörő szerepet játszottak az utcai fényképezés "modern" gyakorlatában, mielőtt magát a kifejezést kitalálták volna.

A stílus a mai napig felbukkan a Magnum gyűjteményében, mind a street photography elismert mestereinek munkájában, például Elliott Erwitt, Martin Parr, Bruce Gilden és Richard Kalvar, mind azoknak a munkájában, akik talán nem is tartják magukat utcai fotográfusoknak, de a hatásuk nem maradt észrevétlen a kezdő utcai fotográfusok és a rajongók jelenlegi generációjának körében.

A Magnum Streetwise című album egy vizuális tisztelgés, és egyben elengedhetetlen kiegészítője az utcai fotózás bibliográfiájának, emellett a műfaj leghíresebb képei mellett rejtett kincseket is bemutat.

A könyvben az alábbi fotográfusok képei láthatók:

Abbas · Christopher Anderson · Olivia Arthur · Bruno Barbey · Jonas Bendiksen · Ian Berry · Henri Cartier-Bresson · Bruce Davidson · Carl De Keyzer · Raymond Depardon · Nikos Econompoulos · Elliott Erwitt · Leonard Freed · Bruce Gilden · Harry Gruyaert · David Alan Harvey · David Hurn · Richard Kalvar · Sergio Larrain · Herbert List · Constantine Manos · Susan Meiselas · Inge Morath · Trent Parke · Martin Parr · Gueorgui Pinkhassov · Chris Steele-Perkins · Newsha Tavakolian · Peter van Agtmael · Alex Webb


Kiadó: Thames&Hudson, 2019.
Kötés: puhatáblás
Oldalszám: 384
Nyelv: angol
ISBN: 9780500545072
Ár: 13.900,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház