Natural Fashion: Tribal Decoration From Africa

A 160 nem mindennapi illusztrációt tartalmazó album példa nélküli képek sorozata, amely az Omo völgyben élő emberek képzeletbeli testdekorációját és díszítéseit mutatja be.

A törzsi konfliktusok és gerilla megszállások helyszínén, Etiópia Omo-völgyében, olyan izgalmas rítusok és hagyományok élnek, amelyek évezredek óta fennmaradtak.

Hans Silvester utazásai során fotósorozatban örökítette meg a völgyben élő nomád népek testfestését és a természetből kölcsönzött díszítéseit.

Kelet Afrika ezen térségében a száraz szavannán átfutó folyókban dús virágok, papíruszok és vad gyümölcsfák találhatóak, és ez a gazdagság inspirálja az ott élő embereket a kreativitásra és az öndekorációra. A kézzel elérhető növények sokaságára az Omo-folyó mentén élő spontán reagálnak: levél, gyökér, mag, hüvely vagy virág gyorsan kiegészítővé alakul.

Nyugaton meg lehet vásárolni a kalapot, itt az emberek fűcsomóból készítik el maguknak.

Mintha nyakkendőt vagy sálat kötnének, banánlevelekkel és virágokkal teli szárral díszítik magukat. Ezeket a dekorációkat pillangószárnyakkal, bivalyszarvakkal, vaddisznófogakkal, színes tollakkal és hasonló tárgyakkal gazdagítják, testük díszítésére pedig porfestékből, növényekből, bogyókból és folyami iszapból készült pigmenteket használnak.

Ez egy felbecsülhetetlen értékű egyedülálló és egyre törékenyebb életmód, amelyet konfliktusok, éghajlatváltozás és turizmus fenyeget.Kiadó: Thames & Hudson
Kötés: puhatáblás
Oldalszám: 168 oldal
Nyelv: angol
ISBN: 9780500288054
Ár: 8.500,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu


A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház