Nicholas Nixon
Fotó: Boros Bence Bendegúz

Ez a könyv mintegy 200 fényképből álló átfogó visszatekintés Nicholas Nixon munkásságára, ami az elmúlt évtizedek egyik legerőteljesebb és legszemélyesebb életműve.

Nixon olyan költői hangon fejezi ki magát, amely összetéveszthetetlen és mélyen eredeti, nem befolyásolja a kortárs művészeti mozgalmak nyomása és szorosan kapcsolódik a valósághoz, valamint az élethez. Úgy tér vissza a művészet eszméjéhez, mint egy érthető, megosztható és megjegyezhető beszámoló, melynek célja a reflexív párbeszéd és olyan mű létrehozása, amely összezavarhat, vágyakat ébreszthet, gondolkodásra ösztönözhet és megváltoztathat bennünket. Nixon fotográfiái tehát a társadalmi fókuszú dokumentarista fényképezés hagyományához köthetők, emellett figyelemreméltóan demonstrálják a fényképezés hagyományos eszközeit is (nagyformátumú fényképezőgép, fekete-fehér film, kontaktmásolat).

A 280 oldalas album kronologikus áttekintést nyújt a művész legfontosabb sorozataiból, melyek között a Brown nővérekről készült világhírű sorozatot is megtaláljuk.

Kiadó: Kehrer Verlag, 2017.
Kötés: keménytáblás
Oldalszám: 280
Nyelv: angol
ISBN: 9783868288285
Ár: 16.900.- Ft

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház