Nicholas Nixon: Las Hermanas Brown 1975-2020
Fotó: Boros Bence Bendegúz

1974 nyarán egy családi összejövetel alkalmával Nixon lefényképezte Bebe nevű feleségét a testvéreivel (Heather, Laurie, Mimi). Noha ez az első kép nem felelt meg teljesen az elvárásainak, az elkövetkező években a művész úgy döntött, hogy megismétli egy jobb végeredmény érdekében. Így jött létre a műfaj egyik legismertebb sorozatának (The Brown Sisters/A Brown nővérek) első fotográfiája.

Akkor a felesége huszonöt, Heather huszonhárom, Laurie huszonegy és Mimi tizenöt éves volt. Azóta minden új év, új portré. Ahogy Nixon maga mondta: „A Brown nővérek fényképei teljesen hétköznapiak. Mi mindannyian nagyon szerettünk egy fényképet, és ez adta az ötletet a sorozathoz. Ugyanaz az ötlet, ami a legtöbb szülőben megfogan.” 

A kezdetektől fogva vannak ezeknek a fotográfiáknak állandó elemei: „A nővérek portréin mindig ugyanabban a sorrendben jelennek meg, úgy, ahogy az első képhez véletlenszerűen beálltak, és időnként egy teljesen szembeforduló pózban, direkt a kamerába nézve. A fényképek általában kint készülnek, kihasználva a természetes fény előnyeit, mely a teljes kompozíciót elárasztja. A technikai tökéletesség, a precizitás és a képek tisztasága teszi a sorozatot igazi mesterművé, mely tökéletes folytatása a 19. századi amerikai fotográfia formalista hagyományának.”  

Az album az 1975-től 2020-ig készült fotográfiákat tartalmazza. 


Kiadó: Fundación Mapfre, 2021
Kötés: puhatáblás
Oldalszám: 158 oldal
Nyelv: spanyol, angol
ISBN: 9788498447729
Ár: 11.900,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház