Photography: The Whole Story
Fotó: Mai Manó Ház

Az emberek mindig megpróbálták képként rögzíteni a pillanatokat, hogy azt megoszthassák másokkal. A művészek feladata volt évszázadokon át, hogy megörökítsék a témáikat különböző anyagok segítségével, pl.: szén, festék és más egyéb médiumok, de 1839-ben megjelent egy új és közvetlenebb közeg: a fotózás. Az eredetileg körülményes és időigényes fénykép gyorsan olyan eszközzé fejlődött, amely a világot egy szempillantás alatt meghódította. De egy olyan világban, ahol évente több milliárd pillanatfelvétel készül, miért tekintünk egyes fotósokat és munkásságukat olyan fontosnak?

A Photography: The Whole Story című könyv azokat a legjelentősebb és leginspirálóbb fényképészeket ünnepli, akik ebből a modern közegből származnak, és akiknek a neve: "fénnyel írni", ami arra utal, hogy képesek megragadni életünk legfontosabb pillanatait. A könyv a fényképészet történetének tömör áttekintésével kezdődik, majd annak megjelenése óta zajló globális társadalmi és kulturális fejlemények kontextusába helyezi. A könyv időrendben mutatja be a fényképészeti stílusok fejlődését, időszakait és az illusztrált, mélyreható esszék minden fényképészeti műfajt lefednek a korai portréktól és csoportképektől kezdve a mai digitálisan manipulált fotókig. A könyv a legfontosabb fotósok - mint például Henri Cartier-Bresson, Richard Avedon, Robert Mapplethorpe, Annie Leibovitz és Andreas Gursky - munkáit értékeli ki, hogy feltárja mi motiválta, ki befolyásolta őket és azt, hogy mit akartak megvalósítani.

Az egyes esszék a kulcsfontosságú művek elemzésére szolgálnak, amelyek példázzák az egyes időszakok és mozgalmak jellemzőit. A szemléltetett fókuszpontok kiemelik az olyan szempontokat, mint a színhasználat és a vizuális metafora, a kompozíciók forgatókönyvei és a technikai innovációk, lehetővé téve, hogy megragadják az egyes munkák teljes értelmét. Az olvasó értékelni fogja a társadalmi portrék apró, de sokatmondó részleteit, a városi tájak statikus, grafikus adottságait, az erotikus vagy akttanulmányok felhangjait és a konceptuális művek humorát, dühét vagy pátoszát. Ha szereted a fotográfiát vagy többet szeretnél tudni róla, akkor a Photography: The Whole Story című könyv a legmegfelelőbb a számodra.

Kiadó: Prestel Art Books, 2012.
Oldalszám: 576 oldal
Kötés: keménytáblás
ISBN: 9783791347349  
Nyelv: angol
Ár: 11.900,- Ft.

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház