Ravens & Red Lipstick
Japanese Photography Since 1945

Míg a japán fotográfia nagy kiállításai az elmúlt harminc évben egyre gyakoribbá váltak, a Ravens & Red Lipstick az egyik első angol nyelvű album, amely áttekintést nyújt a témáról.

Ez a vizuálisan merész és részletgazdag kötet a japán fotográfia fejlődését követi nyomon a háború utáni realizmustól a kortárs fényképezés sokszínűségéig és technikai találékonyságáig, olyan mozgalmakon és csoportokon keresztül, mint a Vivo az 1960-as években és a „girls photography" az 1990-es években. Az albumban található interjúk a fotótörténet legbefolyásosabb alkotóival készültek, Moriyama Daidótól, Araki Nobuyoshin keresztül Kawauchi Rinkóig.

Lena Fritsch fantáziadús és átlátható írása a fotográfiai mozgalmak és alkotások keresztmetszetét kutatja a japán társadalom-, kulturális- és politikatörténet élénk, változó hátterében. Az eredmény egy könnyen befogadható bevezető, amely egyben egy megvilágosító elemző munka az olvasók és a rajongók számára egyaránt.


Kiadó: Thames&Hudson, 2018.
Kötés: puhakötés
Oldalszám: 288
Nyelv: angol
ISBN: 9780500292877
Ár: 16.900 Ft

A honlapon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

A galéria megtekintéséhez lapozzon!
No items found.

Értesüljön a legfrissebb hírekről!
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
Mai Manó, a fotográfus
Az épület első gazdája, Mai Manó, császári és királyi udvari fényképész
Kincses Károly: A Mai Manó Ház